Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă pe Dunăre! A doua mină descoperită plutind pe Braţul Chilia, intervin Forţele Navale şi cele de frontieră

Un al doilea corp metalic de mărimi considerabile a fost descoperit plutind pe Dunăre, la Tulcea, surse autorizate confirmând că este vorba despre o mină navală

de Redactia Observator

la 04.04.2018 , 13:32

Alertă pe Dunăre! A doua mină descoperită plutind pe Braţul Chilia, intervin Forţele Navale şi cele de frontieră

Un al doilea corp metalic de mărimi considerabile a fost descoperit plutind pe Dunăre, la Tulcea, surse autorizate confirmând că este vorba despre o mină navală.

La faţa locului au fost dislocate importante efective de intervenţie, atât de la Forţele Navale Române cât şi de la alte structuri de forţă.

Din imagini ar putea fi vorba despre o mină pe bază de unde radio, care se folosea în Al Doilea Război Mondial.

Articolul continuă după reclamă

Mina era ancorată la semi-adâncime şi permitea un anumit număr de treceri ale navelor pe deasupra ei. La atingerea unei anumite cifre, aceasta exploda.

Cel mai probabil, mina a fost ancorată undeva şi au ruginit lanturile. Acestea s-au rupt şi avand flotabilitate pozitiva au iesit la suprafaţă.

O altă posibilitate este ca mina să fie una magnetică, un tip de mină navală foarte folosită în Al Doilea Război Mondial.

Prima mină descoperită a fost dusă de curent pe malul ucrainean.

"O echipă de scafandri EOD, alcătuită din nouă persoane, acționează pe Brațul Chilia, în zona kilometrul 94-99, pentru cercetarea și neutralizarea unei mine care a apărut la suprafață în după-amiaza zilei de marți, 3 aprilie. Solicitarea de intervenție a fost făcută de către ISU Tulcea și autoritățile publice locale din județul Tulcea, iar intervenția scafandrilor militari este în desfășurare. Prima mină a plutit în derivă pe Brațul Chilia al Dunării și, în prezent, se află la kilometrul 94 pe malul ucrainean, iar a doua mină este în derivă în zona malului românesc la kilometrul 99. Scafandrii EOD ai Forțelor Navale sunt specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, acvatice și terestre și pot interveni la solicitarea autorităților publice civile pentru asigurarea libertății de navigație pe căile de comunicație maritime și fluviale", precizează autorităţile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Alertă pe Dunăre! A doua mină descoperită plutind pe Braţul Chilia, intervin Forţele Navale şi cele de frontieră