Antena Meniu Search
x

Alexander Prior va dirija Orchestra Operei Naționale

Premieră absolută din 30 octombrie la Opera Naţională. Alexander Prior, un copil-minune care la doar 17 ani a primit două diplome de master, pentru dirijat şi compoziţie, va fi acum şi la Bucureşti

Vezi și

Premieră absolută din 30 octombrie la Opera Naţională. Alexander Prior, un copil-minune care la doar 17 ani a primit două diplome de master, pentru dirijat şi compoziţie, va fi acum şi la Bucureşti

Alexander Prior este unul dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori şi compozitori de astăzi; el a condus prima orchestră în calitate de dirijor profesionist la vârsta de numai 17 ani.

Stagiunea trecută , Prior a debutat pe numeroase scene internaţionale înregistrând succese cu reprezentaţii precum „Carmen" de Georges Bizet la Opera Regală Daneză din Copenhaga şi „La traviata" de Giuseppe Verdi la Opera din Leipzig cu celebra orchestră Gewandhaus.

Recent a înregistrat succese în Canada şi în ţările din Peninsula Scandinavă.

Repertoriul său cuprinde de la lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart până la creaţii ale compozitorilor Vaughan Williams.

În calitate de compozitor, Alexander Prior a compus, pe lângă lucrări simfonice, muzică de cameră, coruri şi muzică electronică şi lucrări de operă şi balet: „Peştişorul de aur" sau „Deşertul", voice-sounding în două acte , „Cartea junglei: Mowgli", balet în două acte compus la comanda Baletului de Stat din Moscova, „Sir Gawain şi Cavalerul Verde", balet într-un act , „Eadwacer", operă într-un act.

A dirijat pe scene din Rusia lucrări precum „La traviata" de Giuseppe Verdi, „Mireasa ţarului" de Dimitri Şostakovici, „Dido şi Aeneas" de Henry Purcell, „Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, „Evgheni Oneghin" de Piotr Ilici Ceaikovski.

Este laureat al Concursului de dirijat de la Leeds şi la Concursul Internaţional de Compoziţie „Prokofiev" de la Sankt Petersburg.

A primit Ordinul Naţional Rusesc Crucea Albastră pentru activitatea sa din domeniul muzical.

La 17 ani, în 2009, Alexander Prior a obţinut două diplome de master pentru dirijat şi compoziţie din partea Conservatorului din Sankt Petersburg, unde a studiat dirijatul cu Alexander Alexeev şi compoziţia cu Boris Tişenko şi Anatoli Korolev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Alexander Prior va dirija Orchestra Operei Naționale