Antena Meniu Search
x

Alimente fără etichetă, ţinute la temperaturi necorespunzătoare, într-o piaţă din Iaşi

Carne, brânză, ouă, ţinute la temperaturi necorepunzătoare şi produse fără etichetă, în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi. Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului, într-o vizită în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi.

De Redactia Observator la 25.09.2019, 17:29
Vezi și

Carne, brânză, ouă, ţinute la temperaturi necorepunzătoare şi produse fără etichetă, în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi. Asta au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorului, într-o vizită în cea mai aglomerată piaţă din Iaşi. Ca să facă economii, unii comercianţi nu pun în funcţiune vitrinele frigorifice, ci îşi lasă marfa să se strice sub ochii clienţilor. Ca să se înveţe minte, vânzătorii au rămas şi fără marfă şi cu amenzi de plătit.

Comercianţii îşi ţin produsele la temperaturi mai calde decât este afară. Asta cumpără cei care ajung în cea mai aglomerată piaţa din Iaşi.

Carnea, depozitată la temperaturi mai mari de 18 grade, devine un pericol imens pentru consumatori, spun inspectorii.

Vânzătorii nu oferă răspunsuri. Inspectorii au găsit nereguli şi la standul de brânzeturi.

Comisarii OPC spun că produsele lactate trebuie păstrate în vitrine frigorifice sau la temperaturile recomandate. La fel şi ouăle, fie ele şi proaspete. Cu toate acestea, comercianţii respectă doar ce ştiu, nu şi ce trebuie.

Comerciant: Eu aşa ştiu că ouăle nu se ţin în frigider, transpiră şi după aceea nu se mai cunoaşte prospeţimea oului. Sunt ouă la temperatura normală, a camerei.

Florin Onofrei, comisar şef CJPC Iaşi: Ouă, carne, brânză, cu siguranţă vom lua măsuri foarte dure. Toată carnea va fi scoasă de la comercializare. Este impropriu consumului.

Cumpărătorii recunosc că înainte să plece cu pungile pline din piaţă ţin cont de câteva aspecte.

În urma controalelor au fost date 11 avertismente şi 14 sancţiuni, în valoare totală de 56 de mii de lei. Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului va continua astfel de controale pe tot parcursul anului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Alimente fără etichetă, ţinute la temperaturi necorespunzătoare, într-o piaţă din Iaşi

Exclusiv

Îndemnul lui Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, pentru România

Îndemnul lui Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, pentru România