Antena Meniu Search
x

Video Alimentele expirate, o practică obişnuită la terasele din Costineşti: "Micii ăştia? Sunt din 2020. Nu întâlneşti tot timpul mici verzi"

Controale cu mascaţi, scandal cu proprietarii, lacăte tăiate şi uşi metalice puse la pământ. 6 tone de carne fără etichete, sute de kilograme de carne expirată, chiar şi de trei ani. A fost cel mai amplu control ANPC de până acum pe litoral, iar lista de nereguli descoperite e lungă. Patronii au refuzat să semneze vreun act la finalul controlului, iar terasele verificate sunt, în continuare, deschise.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.08.2022, 20:50

Vezi și

Un adevărat labirint au descoperit inspectorii ANPC în spatele teraselor. Coridoare înguste, ferecate cu uşi metalice care să ţină orice control la distanţă, le permiteau angajaţilor să amestece, la nevoie, carnea proaspătă cu... loturi expirate de demult.

Înăuntru, sute de borcane cu murături vechi de dinainte de pandemie, condimente fără etichete. Peşte vechi, carne verde şi o mizerie greu de descris.

Bărbat: “Tot ce-i expirat retragem. Cântărim şi retragem. Ia să vedem aici, micii ăştia? Unii sunt din 2020. Nu întâlneşti tot timpul mici verzi, expiraţi...”

Încă un coridor îngust, încă o mulţime de nereguli

Pe acelaşi subiect

Produse achiziționate chiar înaintea expirării pentru a fi mai ieftine, depozitate cu lunile în camere de congelare. Iar foştii angajaţi ies în faţă şi spun că cel mai aglomerat an a fost 2019.

Fost angajat: “În 2019 a fost cea mai mare muncă, să spun, fizică, şi pe alimente, şi pe orice, deci în anul ăla şi angajaţi vechi. Am descărcat la marfă atunci, am zis că ajunge pentru 10 ani.”

Cel mai probabil, o parte din acea marfă e cea descoperită cu ocazia controlului din weekend.

Fost angajat: “Nu toţi aveau acces acolo, doar cei vechi, care aveau minimum un an-doi aveau acces. Da, chiar am văzut reportajul şi mă uitam, "mamă, frate, cum mergeam şi eu pe-aicea şi cum căram şi"... dar chestia asta cu lucrul cu alimente expirate, se ştia de ele. Şi toţi angajaţii ştiau de chestia asta.”

Pe gardul discotecii, un anunţ printat în grabă te informează că din cauza unor probleme tehnice, spaţiul este închis.

Terasele sunt însă deschise şi aglomerate

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: „Am găsit terasele deschise. E ok aşa? Până la această dată noi nu am primit niciun fel de informaţie legată de stocurile de mărfuri ce ar fi trebuit să fie distruse, ceea ce poate însemna că aceştia continuă din carnea depistată de noi fără elemente de identificare.”

Turiştii au aflat că sunt probleme, dar spun că nu prea au de unde alege

Turist: “Scump şi nimic bun. Caut, de trei zile sunt aici, caut ceva să mănânc bun şi nu găsesc. Mâncarea? Zeamă lungă să ne-ajungă!”

Turistă: „Sunt anumite terase unde mâncarea e chiar foarte bună, Noi ne-am uitat înainte pe recenziile de pe internet înainte să mâncăm, mereu, dar sunt şi anumite terase unde am auzit că se mănâncă foarte prost. Însă nu am avut experienţe neplăcute.”

Turist: “Ne-am orientat şi am mâncat doar dintr-un singur loc, ca să fim siguri.”

Deschisă este şi prima terasă care a fost călcată de inspectori, chiar dacă ANPC a emis încă de la sfârşitul săptămânii trecute o decizie de închidere definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Alimentele expirate, o practică obişnuită la terasele din Costineşti: "Micii ăştia? Sunt din 2020. Nu întâlneşti tot timpul mici verzi"