Video Alimentul care are de 3 ori mai mult Omega 3 decât somonul. Preţurile pot ajunge şi până la 120 de lei pe kg
Pasăre ca porcul nu-i, spune o vorbă românească. Altfel spus, deşi carnea de pasăre trece drept o variantă mai sănătoasă, noi tot spre gustoasele preparate de porc ne îndreptăm, cel puţin când vine vorba despre mesele de sărbători. Ei bine: pentru noi toţi avem o veste foarte bună. Legată de rasa Mangaliţă. Ştiam este cea mai gustoasă dar aflaţi că este şi cea mai sănătoasă. Asta ne arată cercetările făcute în Timişoara.
Dacă este să luăm în considerare rezultatele după testele care s-au făcut în laboratorul de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Timişoara, un laborator extrem de performant unde se pot face astfel de determinări, carnea de mangaliţă este foarte sănătoasă. În acest context s-au luat ca să fie comparate somnul dunărea, mangaliţa şi somonul din magazine.
Cât costă produsele din carne de Mangaliţă
Rezultatele i-au uimit pe cercetători. Ştiau de beneficiile acestui tip de carne, însă nu se aşteptau la o astfel de clasificare. Carnea de mangaliţă de două mari mai mult Omega 3 decât somonul. E o carne care are 4 degete de grăsime, este foarte interesant modul în care se raportează la organism. Din această carne de mangaliţă se fac mezeluri extrem de căutate pentru că oamenii au început să vadă beneficiile, iar în această perioadă vânzările efectiv au explodat.
Vorbim de o carne de porc mai scumpă decât cea tradiţională. preţurile sunt aproape duble. "Şuncul de mangaliţă" se vinde cu 120 de lei kg, salamul ajunge la 100 de lei pe kg, ira cârnaţii sunt 80 de lei kg.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰