Antena Meniu Search
x

Video Alpiniștii îndepărtează cu ranga bolovanii periculoși de pe versanți, în Defileul Jiului. Traficul este închis în reprize de câte 10 minute

Sunt restricții de circulație, astăzi, pe unul dintre cele mai tranzitate drumuri naționale din Oltenia. Se fac lucrări de punere în siguranță a traficului, pe Defileul Jiului. Câțiva alpiniști utilitari îndepărtează pietrele care riscă să cadă pe șosea. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.03.2023, 15:07

Vezi și

Alpiniștii au de acoperit o suprafață de aproximativ 40.000 de metri pătrați. Vorbim despre lucrări de rănguire, care se vor desfășura în Defileul Jiului până în luna mai.

Pietrele care riscă să se desprindă de pe versanți, în Defileul Jiului, sunt îndepărtate de alpiniști cu răngile

Vizate sunt în special zonele stâncoase, care snu sunt protejate cu plasă. Alpiniștii urcă și la peste 100 de metri înălțime și verifică fiecare piatră. Cel care riscă să se desprindă sunt îndepărtate cu răngile. 

Traficul este închis în Defileul Jiului în reprize de câte 10 minute, cât alpiniștii aruncă bolovanii, apoi este eliberat carosabillul. Lucrările au costat peste 340.000 de lei și sunt menite să pună în siguranță circulația în Defileul Jiului, mai ales că știm că este o zonă unde cad pietre pe șosea și pun în pericol participanții la trafic. Anul trecut, un șofer a murit după ce o piatră desprinsă de pe versant a căzut direct prin parbrizul mașinii pe care o conducea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alpiniștii îndepărtează cu ranga bolovanii periculoși de pe versanți, în Defileul Jiului. Traficul este închis în reprize de câte 10 minute