Antena Meniu Search
x

Video "Am adus o maşină şi am împărţit-o la trei familii". Cartier din Bistrița, la mila autorităţilor. Oamenii primesc apă potabilă cu cisterna

În plină vară, în zile cu temperaturi de foc, un întreg cartier de case din Bistriţa stă la mila autorităţilor. Gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de apă, iar oamenii nu se pot spăla, nu au cu ce găti şi trebuie să meargă zilnic în centrul oraşului pentru a-şi procura câţiva litri de apă. 

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 08:27

Vezi și

În cartierul Slătinița, situat la periferia municipiului Bistriţa, apa lipseşte cu desăvârşire. Mii de oameni trăiesc un  calvar în toiul verii. Gospodăriile lor nu sunt racordate la reţeaua de apă, iar locuitorii sunt nevoiţi să găsească soluţii pentru a avea ce să bea sau cu ce găti. Primăria trimite câteva cisterne pentru locuitorii oraşului, însă oamenii sunt nevoiţi să plătească transportul. 

Am adus o maşină de la Primărie şi am împărţit-o la trei familii. Câte 2 mii de litri la fiecare ca să putem supravieţui 3-4 zile.

Aduce apă, o băgăm, după două ore e goală fântâna. Iar 80, 90 de lei se duc. 

Măcar la pensionari să le dea. Noi că suntem tineri lucrăm, mai facem ceva, dar dacă ăla (n.r. pensionarul) cumpără 4 cisterne pe lună i s-a dus pensia.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primele promisiuni legate de aducerea apei în cartierul Slătiniţa au fost făcute încă din 2013. Lucrările au bătut însă pasul pe loc, preţ de 9 ani. Acum, pe vreme de secetă şi cu fântânile secate, oamenilor le-a ajuns cuţitul la os. 

Ioan Turc, primarul municipului Bistrița: Am dus multe cisterne cu apă. Am făcut ceea ce putem. Singurul lucru pe care îl putem face deocamdată. 

Soluţia a fost să ne trimită apă cu cisterna, să pună într-o fântână, corect? Imaginaţi-vă că se pune apă într-o sticlă cu găuri. Asta înseamnă o fântână, nu e bazin. Noi cumpărăm 6 metri cubi şi poate rămâi cu 2 sau cu 3, depinde cât de bine e izolată fântâna.  

Soluţii ar fi, spun localnicii. Iniţiativa este cea care lipşeste.

Ar fi resurse de apă naturală, fără să mai aducem din Bistriţa. Acolo, pe păşune, sunt 5 izvoare foarte bune, dar trebuie investiţie. Făcute bazine de captare, după pentru presiune să fie, şi sursă de cădere, că e diferenţă mare de nivel.

Problema reţelei de apă se află pe masa Unităţii Administrativ-Teritoriale. Primăria speră ca la sfârşitul acestui an să poată începe lucrările. Până atunci, însă, şi până vor fi trase ţevi, oamenii care locuiesc în cartierul de la marginea oraşului sunt la mila Celui de Sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Am adus o maşină şi am împărţit-o la trei familii". Cartier din Bistrița, la mila autorităţilor. Oamenii primesc apă potabilă cu cisterna