Antena Meniu Search
x

Video "Am auzit că pocneşte ceva". Pensiune din Râşnov, cuprinsă de un incendiu violent. De unde ar fi pornit flăcările

Au fost clipe de panică, noaptea trecută, în judeţul Braşov, după ce o pensiune din Râşnov a fost complet distrusă de un incendiu violent. Înăuntru erau cazaţi doi turişti, care din fericire au reuşit să se salveze la timp. Pagubele însă sunt foarte mari. Poliţiştii au deschis o anchetă şi nu exclud ca incendiul să fi fost pus din răzbunare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 07.11.2023, 21:16

Flăcările au izbucnit puţin după ora 19, în zona din spate a pensiunii cu două etaje și mansardă. Doi turiști, soț și soție, erau cazaţi într-una din camere. 

Turist: Priveam televizorul şi am auzit că pocneşte ceva. Am ieşit afară, se vedea lumină, ca para. M-am dus în dos, para era cât casa. Am luat soția, ne-am ferit într-o parte și m-am dus la bucătărie și am scos buteliile de gaz.

Pensiunea, construită într-o zonă turistică foarte apreciată

Pensiunea era construită într-o zonă turistică foarte apreciată, în apropiere de stațiunea Râșnov, la poalele masivului Bucegi. Pompierii militari și voluntari au încercat să limiteze pagubele cu o cisternă, patru autospeciale de stingere și două autoscări.

Claudiu Petcu, ISU Brașov: La sosirea la fața locului, a pompierilor, incendiul se manifesta la partea din spate, de la parter până la etajul clădirii.

Martorii spun că s-au auzit mai multe explozii

Martorii spun că, înainte ca flăcările să izbucnească cu putere s-au auzit mai multe explozii. 

Localnic: Trei explozii au fost, numărate. A fost explozie. Trei explozii, eu eram aici, stau aproape. 

Martoră (CAMERA ASCUNSĂ): În timpul zilei, a fost un domn, cu care eu am vorbit și care era foarte supărat, că proprietarul are să-i dea foarte mulți bani. O mașină de Maramureș, un domn în vârstă, cu mâini muncite...

Poliţiştii au început o achetă care va stabili cauza izbucnirii incendiului, şi este luată în considerare şi ipoteza cum că focul ar fi fost pus intenţionat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Am auzit că pocneşte ceva". Pensiune din Râşnov, cuprinsă de un incendiu violent. De unde ar fi pornit flăcările