Antena Meniu Search
x

Video ''Am băut niște vodcă.'' Spital din Braşov, păzit de paznici băuţi bine. Nu e prima oară când aburii alcoolului îi ameţesc la muncă

Unitatea de primiri urgenţe a celui mai mare spital din Braşov este păzită de paznici beţi. Echipa Observator a surprins ambii agenți de pază sub influența băuturilor alcoolice. Sunt tocmai cei care ar trebui să intervină în cazurile tot mai dese în care au loc conflicte în unitatea medicală. Nu e prima oară când paznicii spitalului sunt surprinși în astfel de ipostaze.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.09.2022, 08:28

Vezi și

Agentul de pază din imagini e cel care trebuie să intervină primul, dacă personalul medical este în pericol. Doar că are reflexele tocite de la băutură.

''Când ați întrat dumneavoastră de serviciu?

Azi dimineață, la ora șase.

Și când ați băut?

Pe acelaşi subiect

Pe la ora două.

Deci în timpul serviciului.

Nu.

Adică ați intrat la ora șase dimineața și la ora 14.

În pauza de masă, da.''

Nu este prima oară când aburii alcoolului îi ameţesc pe paznici la muncă

Nu este singurul agent de pază, la urgenţe. Şi nici singurul care bea. Colegul lui era, în noaptea de marți spre miercuri, în aceeași stare. 

''Ce-aţi consumat? Fiți sincer! 

Am băut niște vodcă. 

Câtă vodcă? 

200 de grame.'' 

''Deci ați băut în timpul programului. 

Da. 

Am înțeles. E o situație normală?

Nu. Am greșit, recunosc.'' 

Nu sunt primii agenți găsiți în neregulă, în paza spitalului, spune Poliția.

cms. Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov: La aceeași unitate medicală, în data de 19 septembrie 2022, un alt agent de pază a fost depistat în timpul serviciului, având o alcoolemie în aerul expirat de 0,68 miligrame per litru, iar la data de 24 septembrie 2022, un agent a fost depistat dormind în timpul serviciului. 

Agenții au fost retrași pe loc din paza spitalului. Poliția i-a amendat cu 400 de lei, iar firma de pază îi cercetează disciplinar. 

Lilian Dan, administrator firma de pază: Sunt evenimente care se produc nu numai în cadrul societăţii noastre, se petrec în cadrul oricărei societăți, pentru că, știți și dumneavoastră, nu există pădure fără uscături. 

Sorin Bălășescu, director administrativ Spitalul Județean Brașov: Nu este normal ca acești oameni, care trebuia să îndeplinească un serviciu, să asigure protecție, tocmai ei să aibă nevoie de protecție, pentru că consumul de alcool în timpul serviciului chiar e o problemă gravă. 

Spitalul Clinic Județean este cea mai mare unitate sanitară din județul Brașov. Anual, peste 80 de mii de pacienți ajung la Urgențe, în acest spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ''Am băut niște vodcă.'' Spital din Braşov, păzit de paznici băuţi bine. Nu e prima oară când aburii alcoolului îi ameţesc la muncă