Antena Meniu Search
x

Video Am putea ajunge mai repede pe litoralul bulgăresc. Oficialii de la Sofia anunţă planurile pentru Autostrada Mării Negre

Călătoria până pe litoralul bulgăresc are toate şansele să devină mai rapidă în următorii ani. Oficialii de la Sofia au anunţat planurile de construire a unei autostrăzi care va lega Burgas de Constanţa. Dacă visul bulgarilor va deveni realitate, turiştii românii nu au decât de câştigat. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.02.2022, 20:01

Vezi și

Autostrada Mării Negre va lega porturile de la Burgas și Varna de Constanţa şi va fluidiza traficul într-o zonă intens frecventată de turiştii din România. An de an, Balcic, Albena sau Nisipurile de Aur atrag sute de mii de români în fiecare sezon. 

Andreea Filip, reporter Observator: Oficialii bulgari au anuntat că până în anul 2025 vor lansa proiectul pentru lucrările la autostrada Mării Negre care va lega porturile Burgas și Varna de Portul Constanța. Autostrada Mării Negre este menită să eficientizeze transportul de mărfuri și călători între orașele importante din Bulgaria și stațiunile din România. 

Discuţiile deschise cu UE

Discuţiile sunt deja deschise cu Uniunea Europeană pentru a obține fondurile necesare, iar Banca Europeană pentru Investiții ar urma şi ea să ofere finanţare. 

Pe acelaşi subiect

Grozdan Karageov, viceprim-ministru și ministrul Dezvoltării Regionale din Bulgaria: Un proiect de infrastructură care pus cap la cap ar aduce câștig ambelor țări de pe coasta Mării Negre. 

Ludomir Stamboliyski, director marketing resort Bulgaria: O astfel de autostradă este binevenită, infrastructura rămâne una din priorităţi pentru mobilitatea oamenilor. România este a doua piaţă în privinţa vânzărilor de vacanţe la noi. 

În timp ce bulgarii par hotărâți, românii nu au o experiență prea fericită în spate. 

Cristian Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului: Este de fapt un proiect mai mare, care trebuia sa creeze inelul in jurul Mării Negre. Din acest proiect n-am făcut decât centura Constanței. 

Dima Pusnava, director de marketing Albena: Ideea este extraordinară, dar de la o idee până la realitate este cale lung. Noi ştim că şi la ei, şi la noi, banii de autostrăzi s-au mâncat de 10 ori şi nu a apărut nicio autostradă. 

Turiştii români ar fi cei mai avantajaţi

Indiferent de starea infrastructurii, românii au dat de gustul vacanțelor în Bulgaria și lucrul acesta se vede, şi vara și iarna. Odată cu relaxările pandemiei, resorturile din staţiunea Constantin şi Elena și-au regândit ofertele. 

Hristina Ivanova, general manager resort Bulgaria: Avem mulți turişti români care vin aici și mulţi se reîntorc, nu numai în timpul sezonului estival, dar şi în afara lui, pentru tratamente spa şi vacanţe în perioada iernii. 

Deși suntem în februarie, Castelul de la Balcic este deschis vizitatorilor. O autostradă rapidă le-ar uşura turiştilor drumul la sud de Dunăre. 03 20 ill la casa de bilete a castelului 

Turistă: Numai să se realizeze într-un timp mai scurt, nu în ani şi ani. 

Bărbat: Să ştiţi că întotdeauna cei care au fost dornici să facă ceva pentru naţiunea lor au materializat ceva. 

În cazul în care autostrada nu se va realiza, există alternativa traseelor prin Macedonia de Nord, care vor ocoli ambele țări și le va izola de fluxurile de trafic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Am putea ajunge mai repede pe litoralul bulgăresc. Oficialii de la Sofia anunţă planurile pentru Autostrada Mării Negre