Antena Meniu Search
x

Video "Am reuşit să luăm lumină sfântă în pace, în linişte. Aici simţi un fior". Cum au simţit minunea Învierii românii aflaţi în Ierusalim

Ierusalim, oraşul sfânt, a vibrat noaptea trecută. Şi de rugăciuni şi de veselie. Sute de români au luat lumină direct de la mormântul Mântuitorului şi au simţit cu intensitate minunea Învierii. Apoi au petrecut alături de familie şi prieteni. O echipă Observator a fost în mijlocul lor. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.05.2024, 19:18

Vezi și

Mădălina Iacob, reporter Observator: Hristos a înviat, din Ţara Sfântă! Primim această veste cu speranţă şi cu sufletul deschis. 

Cum au simţit minunea Învierii românii aflaţi în Ierusalim

După ce trei mii de pelerini au fost ieri martori la coborârea Luminii Sfinte peste Mormântul Mântuitorului, la miezul nopţii tot atâţia credincioşi care au avut acces în biserica veche au participat la slujba Învierii. 

Român: Am reuşit să luăm lumină sfântă în pace, în linişte. E o diferenţă extremă faţă de România. Aici simţi un fior. 

Pe acelaşi subiect

Cântările bisericeşti şi rugăciunile au emoţionat pelerinii până la lacrimi. La ceremonie, "Hristos a înviat" s-a strigat în toate limbile pământului, inclusiv în română.

Părintele Ioan Meiu: Hristos a înviat de la Mormântul Domnului!

Oamenii au dus la biserică, în coşuri împletite din nuiele, ouă roşii, pască şi cozonac pentru a fi sfinţite. Georgeta Dumitru a făcut o tradiţie din a vizita Ţara Sfântă de Paşte. De 17 ani organizează excursii la Ierusalim pentru români. 

Georgeta Dumitru, ghid turistic în locurile sfinte: Hristos a înviat! M-am gândit anul acesta ca masa frăţească de Paşte să fie pe malul Mării Galileei în amintirea Mântuitorului, cu peştele Sfântului Petru, precum Mântuitorul le-a transmis ucenicilor: Următoarea întâlnire după Înviere va fi la Marea Galileei. 

Slujba de Înviere s-a ţinut şi la Biserica Românească din oraşul vechi unde s-au adunat să se închine sute de români. 

Turişti: - Se simte că este într-adevăr lumină sfântă de la Iisus Hristos.

- Este pentru a cincea oară când sunt părtaş la venirea sfintei lumini. 

- Dumnezeu ne ajută în fiecare zi. Trebuie doar să sesizăm aceste minuni în viaţa şi în inima noastră.

După slujbă, petrecere

După slujbă a început sărbătoarea pentru toata lumea. Inclusiv pentru preoţii şi măicuţele de la Aşezământul Românesc din Ierusalim care au celebrat Duminica Paştelui alături de echipa Observator. 

Maica Nicolaida: Totul este tradiţional la noi în Aşezământ. 

- Ce aţi gătit?

- Drob, cozonac, pască, ouă roşii, bineînţeles. 

Maica Nicolaida care slujeşte de peste două decenii în Israel le-a transmis un mesaj special românilor de pretudindeni. 

Maica Nicolaida: Lumina Sfântă, să le lumineze calea în viaţă, să le lumineze căminul lor, inima, sufletul. Multă, multă sănătate, sărbători fericite!

Noaptea, străzile cetăţii au devenit neîncăpătoare. După cel mai aspru post al creştinilor, oamenii s-au înfruptat din bucate, la mese. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » "Am reuşit să luăm lumină sfântă în pace, în linişte. Aici simţi un fior". Cum au simţit minunea Învierii românii aflaţi în Ierusalim