Antena Meniu Search
x

Video “Am simțit miros de stricat”. Peste 100 de copii din Braşov, intoxicați cu salmonela din meniul de la afterschool

Situaţie gravă la o şcoală din Braşov: peste o sută de copii au ajuns la spital după ce au mâncat la afterschool. Testele inspectorilor sanitari au arătat că peştele livrat de firma de catering era contaminat cu o bacterie extrem de periculoasă, salmonela. Reprezentaţii firmei resping categoric această variantă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.01.2024, 20:15

Vezi și

Elevii înscrişi la programul afterschool al Şcolii Generale nr. 11 din Braşov au primit de mâncare caşcaval, peşte, broccoli şi morcovi. La câteva ore după masă, au inceput sa se simtă brusc rău.

Intoxicați cu salmonela din meniul de la afterschool

Claudiu Loghin - reporter Observator: Primele cazuri au apărut, începând de joi, aici la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Braşov. În doar două zile, peste 100 de copii au ajuns la spital cu febră, dureri de burtă şi vomă.

Mama unei eleve: Ne-a sunat de la şcoală doamna să venim să o luam acasă că o doare burtica şi o doare capul. Spre seară s-au agravat problemele, dureri de burtică, dureri de cap, scaune diareice, vărsaturi şi stare de leşin.

Pe acelaşi subiect

Părinţi: S-a trezit fetiţa cu dureri de burtă, dureri de cap, temperatură, gustând din mâncare, una dintre bucățile de peşte, chiar am simţit miros de stricat.

Cinci dintre copii erau in stare atât de gravă încât au avut nevoie de internare. Acum sunt însă în afara oricărui pericol.

Dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Brașov: Evoluția e bună. Îi ținem două-trei zile, azi s-au luat din nou analize şi dacă analizele sunt bune, probabil că mâine majoritatea merge acasă.

Conducerea şcolii spunecă toate regulile de igienă au fost respectate.

Mihaela Nicodin, director şcoala generală nr. 11: Înainte de servirea mesei, băncile sunt dezinfectate, copiii se spală pe mâini. Noi respectăm toate regulile de igienă, la fel și reprezentanţii firmei de catering

Ioana Bob - inginer în industria alimentară: După ce a fost ambalată în caserole individuale, a fost depozitată în termoboxuri, iar termoboxurile în autoturisme autorizate DSV.

Cu toate astea, în urma analizelor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Brașov au descoperit că mâncarea a fost infectată cu salmonela. Şcoala în care învaţă elevii a fost amendată cu 2 mii de lei, iar firma de catering cu 10 mii de lei.

Cătălin Văsii - prefectul Judeţului Braşov: DSVSA a luat măsuri pentru a sista furnizarea hranei la Şcoala nr. 11, s-au prelevat probe. DSP are în desfăsurare o anchetă, atât la școala 11, cât şi la cel care a furnizat mancarea.

Într-un caz tras la indigo, în vara anului trecut, 28 de copii au ajuns din tabără direct la spital. Elevii au acuzat atunci stări de rău, după ce mâncat într-un resort de la Cheile Grădiştei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » “Am simțit miros de stricat”. Peste 100 de copii din Braşov, intoxicați cu salmonela din meniul de la afterschool