Antena Meniu Search
x

Video "Am văzut focul, era în altar". Ce ar fi provocat incendiul care a făcut scrum o biserică din Constanţa, plină de enoriaşi. Flăcările s-au extins şi la blocul vecin

O biserică de lemn s-a făcut scrum într-un cartier din Constanţa. Vălvătaia a izbucnit chiar în timpul liturghiei la care participau în jur de 30 de credincioşi. O enoriaşă a încercat să stăvilească flăcările şi s-a ales cu arsuri, iar pompierii au scos în ultima clipă mai multe butelii din lăcaş. Preoţii dau vina pe instalaţia electrică defectă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 28.08.2022, 19:19

Vezi și

Imagini apocaliptice, desprinse parcă din filme. Flăcări până la cer, cruci arzând şi o perdea grosă de fum negru, înecăcios. O biserică de lemn din Constanţa, ridicată în mijlocul unor blocuri, a ars ca o torţă. Incendiul a pornit în timpul slujbei. "În momentul izbucnirii incediului, în biserică se aflau 30 de persoane. S-au autoevacuat pentru că flăcările erau foarte puternice şi s-au extins şi la blocul de lângă", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Incendiul care a cuprins biserica din Constanţa a izbucnit din altar

Preoţii erau în altar când a sărit prima scânteie. Oamenii veniţi la liturghie au început să ţipe şi să dea alarma. Toţi şi-au văzut moartea cu ochii. "Noi am văzut direct focul, era în altar. A izbucnit dinspre interiorul bisericii. Ne-au anunţat oamenii: Arde biserica şi am evacuat!", povesteşte Andrei Scupi, preot. "Un foc instant şi afară toată lumea!", spune un martor. "Am auzit să ieşim afară şi la două, trei minute - flăcări", zice un altul. 

Atât de puternic a fost focul, că n-a mai rămas nimic din aşezământ. Doar scrum. În zadar s-au chinuit pompierii să limiteze pagubele. Afectat a fost şi blocul de lângă biserică. Un zid întreg este plin cu cenuşă, iar patru apartamente au căzut pradă incendiului. Speriaţi, oamenii au fugit din case: "Foc extraordinar de mult şi fum".

Pe acelaşi subiect

"Avem trei persoane care au necesitat îngrijiri medicale. O persoană care a suferit arsuri minore la antebraţ. Şi două persoane cu atac de panică. A fost o intervenţie foarte grea, cu o degajare mare de fum", a declarat Oana Manoilă, ISU Dobrogea. Inclusiv unul dintre salvatori a avut nevoie de ajutor. Intervenţia l-a epuizat. 

Cauza posibilă a incendiului. În lăcaşul de cult erau mai multe butelii

Preoţii spun că tot necazul ar fi pornit de la instalaţia electrică. "Un scurtcircuit la sistemul electric. S-au scos buteliile şi ce mai era inflamabil", mărturiseşte Liviu Ghengeaua, preot. Paraclisul avea autoritzaţie provizorie de funcţionare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » "Am văzut focul, era în altar". Ce ar fi provocat incendiul care a făcut scrum o biserică din Constanţa, plină de enoriaşi. Flăcările s-au extins şi la blocul vecin