Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ambulanţă aflată în misiune, spulberată de un şofer începător. Asistenta şi pacientul, în stare gravă la spital

Accident teribil în Galaţi. O ambulanţă aflată în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, a lovit în plin maşina unui şofer începător, care nu i-a acordat prioritate. În urma impactului puternic, asistenta şi pacientul din ambulanţă au ajuns în stare gravă la spital.

de Adrian Obreja

la 31.08.2024 , 19:33

Accidentul a avut loc pe DN25, în localitatea Vameş din judeţul Galaţi. Şoferul unei maşini, în vârstă de 20 de ani, a vrut să vireze la stânga, moment în care a fost izbit de ambulanţa care venea din spate. Autospeciala transporta un pacient la Galaţi şi avea semnalele acustice şi luminoase pornite.

Cele două vehicule s-au ciocnit în intersecţie, iar după impact ambele au sărit acest şanţ şi s-au oprit în gard la o distanţă de aproximativ 15 metri.

În ambulanţă se aflau trei persoane. Toate au ajuns la spital, două dintre ele fiind în stare gravă.

Vezi și

"O femeie de 45 de ani, asistenta medicală de pe ambulanţa care făcea transferul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu o comoţie cerebrală şi care a fost preluată de către elicopterul SMURD. Un bărbat de 53 de ani, pacientul care era transferat de la Tecuci la Galaţi, cu şoc septic şi abdomen acut, chirurgical", transmite Mihai Polinschi, SAJ Galaţi.

Pe acelaşi subiect

La spital au ajuns şi cei doi şoferi. Ambulanţierul are o contuzie lombară în vreme ce tânărul de 20 de ani a scăpat cu răni uşoare. Impactul a fost unul extrem de puternic, dar, spre norocul şoferului de 20 de ani, ambulanţa a lovit stâlpul median al maşinii şi asta i-a salvat viaţa.

Tânărul conducea maşina părinţilor şi avea permis doar de o lună

Tânărul spune că nu a văzut ambulanţa.

"Mă pregăteam să fac stânga pe acolo. M-am băgat uşor, aveam două TIR-uri în spate, când să mă bag, fix atunci am simţit cutremurul şi am primit impactul. M-am dat puţin stânga să îmi fac vizibilitate, nu se vedea nimic, m-am încadrat bine, apoi dintr-o dată a fost lovitura", povesteşte şoferul maşinii.

"Sunt anumite situaţii unde participanţii la trafic nu ne acordă prioritate, nu ştiu să zic dacă neapărat din necunoştinţă de cauză, că ar trebui să acorde prioritate, sau prin simplu fapt că nu observă ambulanţa", spune Paul Orbeanu, ambulanţier SAJ Galaţi.

Ambii şoferi implicaţi în accident au fost verificaţi de poliţişti.

"Atât conducătorul ambulanţei, cât şi conducătorul autoturismului, deţin permise de coduncere valabile, iar la testarea alcoolstop, rezultatele au fost negative", a declarat Ciprian Stoica, IPJ Galaţi.

Oamenii legii au deschis un dosar penal şi fac cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Evenimente » Ambulanţă aflată în misiune, spulberată de un şofer începător. Asistenta şi pacientul, în stare gravă la spital