Antena Meniu Search
x

Video Amendă uriașă pentru restaurantul din Brașov care se lăuda cu "cele mai mari porții" de ciorbă "ca la mama acasă"

Cum demonstrezi cu acte că mâncarea pe care o vinzi este ca la mama acasă? 20.000 de lei a luat amendă proprietarul unui mic restaurant din Brașov, inclusiv pentru că nu a putut aduce asemenea dovadă. Amenda i-au dat-o comisarii Protecției Consumatorului, după un control în unitate.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.05.2024 , 09:12

Restaurantul este în centrul Brașovului, într-o zonă cu multe birouri de companii și instituții, iar mulți clienți își cumpără de acolo mâncare la pachet. Două enunțuri le-au atras atenția comisarilor Protecției Consumatorilor: că mâncarea servită e "ca la mama acasă" și că acolo sunt "cele mai mari porții din Brașov". Pe lângă asta, comisarii au găsit fluxuri tehnologice nepotrivite, spații improprii pentru preparat și pentru expus mâncarea. Neregulile au fost aspru sancţionate. Însă localnicii nu par deranjaţi de mesaje.

  • Localnic: Mama e ceva sfânt pentru mine, este o icoană. 

Studii care să dovedească faptul că mâncarea e ca la mama acasă și că unitatea servește cele mai mari porții din Brașov. Asta i-au cerut administratorului de restaurant inspectorii veniți în control.

Vezi și
  • Csaba Onica, comisar șef CRPC Brașov: Am solicitat probe prin care poate demonstra aceste afirmaţii operatorului economic, în sensul că cele mai mari ciorbe pe ce se bazează, dacă a făcut un studiu de piaţă în sensul acesta. Conform legii, operatorul economic trebuie să demonstreze valabilitatea afirmaţilor. Afirmaţile de genul "Ca la mama acasă'' ar putea fi aprobate printr-un certificat de produs tradiţional.  Acest certificat demonstrează că el utilizeză materii prime şi condiţiile de producţie sunt ca la mama acasă. El nu are certificat tradiţional.

Administratorul restaurantului a dat jos inscripțiile încriminate de inspectori. Deficiențele din bucătărie și spațiul pentru servirea clienților au fost înlăturate, iar restaurantul redeschis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ați avut probleme cu asigurarea locuinței când ați cerut despăgubiri după un incident?
Observator » Evenimente » Amendă uriașă pentru restaurantul din Brașov care se lăuda cu "cele mai mari porții" de ciorbă "ca la mama acasă"