Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ANAF anunţă schimbări majore! Mesajul transmis românilor de şefa Fiscului: "Vom avea o provocare! Toţi vor primi prin poştă user şi parole"

Şefa ANAF, Mirela Călugăreanu, a promis că, în acest an, toţi românii vor primi un cont cu user şi parolă pe Spaţiul Privat Virtual, pentru a-şi achita taxele.

de Redactia Observator

la 27.03.2018 , 10:22

ANAF anunţă schimbări majore! Mesajul transmis românilor de şefa Fiscului: "Vom avea o provocare! Toţi vor primi prin poştă user şi parole" - Capital/Facebook

Şefa ANAF, Mirela Călugăreanu, a promis că, în acest an, toţi românii vor primi un cont cu user şi parolă pe Spaţiul Privat Virtual, pentru a-şi achita taxele şi impozitele.

Pentru că noua strategie a Fiscului este ca românii să nu îşi mai piardă timpul în faţa ghişeelor, Mirela Călugăreanu a promis că simplificarea şi unificarea declaraţiilor la persoane fizice se va extinde şi la companii.

„Vom avea o provocare chiar pentru implementarea noului mecanism de simplificare la persoane fizice. Este un moment în care trebuie să schimbăm ceva în abordare“, a explicat şefa ANAF, care a a recunoscut faptul că, până acum, îmbunătăţirea Spaţiului Privat Virtual (SPV) pentru persoanele fizice nu a fost o prioritate pentru Agenţia Naţională de Administrare FIscală.

Articolul continuă după reclamă

Mai mult, Călugăreanu a explicat faptul că  angajaţii ANAF trebuiau să reintroducă manual toate datele în SPV, o muncă stufoasă şi inutilă.

„Toate declaraţiile care erau depuse în SPV erau listate şi reintroduse de către angajaţii ANAF. O muncă inutilă şi foarte stufoasă. Imaginaţi-vă câte erori pot apărea“, a spus şefa ANAF.

Potrivit acesteia, în cazul persoanelor fizice informaţiile pe spaţiul privat virtual se actualizau foarte greu, astfel că ANAF trebuie să ia măsuri urgente.

„Mai ales că toate persoanele fizice vor primi prin poştă credenţiale, respectiv user şi parole, pentru o interacţiune electronică privind depunerea de declaraţii şi de plăţi. Vom promova acest lucru şi la sate. Depunerea şi plata în spaţiul privat virtual nu va fi obligatorie din acest an“, a spus Mirela Călugăreanu, referitor la obligaţia plăţii de contribuţii pentru toate tipurile de activităţi independente, inclusiv cele din Agricultură.

Şi în ceea ce priveşte analiza de risc şi controlul sunt avute în vedere simplificări.

„Simţim nevoia unui dialog pentru revizuirea legislaţiei şi procedurilor pentru combaterea evaziunii. Ne trebuie o lege clară în acest domeniu. Dacă studiem cadrul legal existent, veţi observa că nici nu există o definiţie a evaziunii fiscale“, a spus şefa Fiscului, potrivit Capital.

Mirela Călugăreanu a precizat că ANAF a început un nou tip de control- respectiv o inspecţie fiscală parţială, prin care contribuabilii vor avea la dispoziţie un termen pentru conformare.

„În cadrul inspecţiei fiscale punem cărţile pe masă şi discutăm cu contribuabilii: le spunem ce am constatat şi le dăm termen de remediere până la următorul termen de plată.

Dacă următorul termen nu este respectat, atunci urmează să derulăm inspecţii generale“, a conchis Mirela Călugăreanu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » ANAF anunţă schimbări majore! Mesajul transmis românilor de şefa Fiscului: "Vom avea o provocare! Toţi vor primi prin poştă user şi parole"