Antena Meniu Search
x

ANAF, atacat de hackeri: Mesaje false în numele instituţiei. Nu le deschideţi!

O problemă cu care ne confruntăm din ce în ce mai des - atacurile cibernetice. De această dată, victima hackerilor este Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 15:00

Vezi și

Aşadar, mare atenţie la e-mailurile pe care le primţi de la ANAF pentru că hackerii încearcă să obţină date personale în numele instituţiei folosind o adresă falsă.

Iată şi mesajul care circulă pe mail.

ANAF, atacat de hackeri: Mesaje false în numele instituţiei. Nu le deschideţi!

După cum putem vedea, nu ridică niciun fel de suspicine. Este scris corect din punct de vedere gramatical, conţine sigla Agenţiei, numărul de telefon şi chiar datele de contact. În plus, adresa de e-mail folosită de hackeri pare mult mai....oficială, decât cea oficială. 

Pe acelaşi subiect

Iată şi adresele oficiale de pe site-ul ANAF. Toate conţin domeniul @anaf.ro, dar există câte o distincţie pentru fiecare insituţie în parte. De exemplu, dacă aparţineţi de sectorul 3 din Bucureşti, ar trebui să primiţi un mail de la adresa Relaţ[email protected]

Nu deschideţi mailul

Aşadar, dacă primiţi vreun mail de la adresa [email protected], nu il deschideţi! Şi mai ales nu deschideţi ataşamentele, pentru că această adresă de email NU aparţine ANAF. Astfel de atacuri urmăresc infectarea dispozitivului cu software malițios care extrage date despre utilizator, în special date financiar-bancare, datele cardului sau adresle de autentificare la servicii de internet banking.

„Persoanelor juridice, dar şi celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanţe în evidenţa fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele şi nici ataşamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » ANAF, atacat de hackeri: Mesaje false în numele instituţiei. Nu le deschideţi!