Antena Meniu Search
x

Video Statul vrea să taxeze activităţile casnice. Muncitorii vor fi plătiţi cu tichete de 15 lei, dar vor încasa doar 11,8 lei

Grădinarii, bucătarii, şoferii sau îngrijitorii nu vor mai lucra de acum înainte la negru. Ministerul Muncii vrea să fiscalizeze muncile domestice, aşa că a elaborat un proiect prin care cei prestează astfel de activități să fie asiguraţi în sistemul de sănătate şi să plătească şi contribuţii la pensie.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 07.07.2021, 17:15

Vezi și

Cum va fi posibil asta? Ei bine, persoanele care aduc muncitori nu îi vor plăti pe aceştia cu bani, ci cu tichete. Evident, o parte din valoarea lor ajunge la stat.

Valoarea unui tichet este de 15 lei aşa că toţi cei care au nevoie de persoane care să le presteze diverse activităţi casnice vor putea merge la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi de acolo vor putea cumpăra respectivele tichete. Evident, vor avea obligaţia să-i plătească pe cei care prestează activităţile casnice doar prin intermediul acestor tichete.

Nu toţi banii vor ajunge la cel care prestează aceste activităţi casnice. Din cei 15 lei prevăzuţi pe tichet, la prestator va ajunge undeva la 11,8 lei. Restul sumei va merge către stat. Pot face aceste activităţi casnice toţi cei care au peste 16 ani. Dacă într-o lună s-au făcut mai puţin de 15 astfel de tichete, poate presta activitate casnică şi cel care, spre exemplu, se află în şomaj sau beneficiază de venitul minim garantat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Statul vrea să taxeze activităţile casnice. Muncitorii vor fi plătiţi cu tichete de 15 lei, dar vor încasa doar 11,8 lei