Antena Meniu Search
x

Video ANAF vinde avioanele de pasageri ale lui Ovidiu Tender pentru puţin peste 100.000 de euro. Câte din ele ar mai putea zbura

Opt avioane care au aparţinut omului de afaceri Ovidiu Tender sunt scoase la vânzare de stat. Au fost fabricate în anii 80 iar cea mai scumpă aeronavă costă 100 de mii de euro. 45 de milioane a investit omul de afaceri în compania aeriană pe care o avea înainte de a fi condamnat la închisoare pentru 12 ani şi 7 luni de închisoare. 

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 19:39

Vezi și

Patru din cele opt aeronave scoase la licitaţie de ANAF sunt acum parcate pe platformele ROMAERO din Bucureşti. Sunt avioane de de tip McDonnel Dougles, cumpărate de omul de afaceri la vremea când îşi înfiinţase o companie aeriană. Aeronavele zburau spre Timişioara şi destinaţii din Italia, dar puteau fi închiriate şi pentru curse charter spre Africa. Ora de zbvor, pentru astfel de avioane costa în urmă 10 ani în jur de şase mii de euro, iar în preţ intra şi un echipaj de zbor.

Declinul companiei a început în 2015

Declinul companiei atunci când Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare. Alături de Marian Iancu a fost găsit vinovat pentru preluare şi prejudiciarea companiei RAFO CAROM SA Onesti cu 140 de milioane de lei. A fost eliberat condiţionat patru ani mai târziu. Dar avioanele omului de afaceri au fost puse sub sechestru pentru recuperarea unei părţi prejudiciul total de 65 de milioane de euro.

Sorin Stoicescu, specialist aviaţie: Şi-ai făcut veacul. Păi nu pot face din ele nici magazine, din astea pe stradă, că sunt greu de transportat. Sunt avioane mari. Nu ai cum să le transporţi. Numai ca să le tăiem costau mai mult decât luam pe ele.

Pe acelaşi subiect

Şapte din cele opt avioane scoase la vânzare nu pot fi pornite

Motoarele sunt prea învechite aşa că pot fi mutate doar cu trailere imense. Nici măcar avionul de 100 de mii de euro nu funcţionează. O singură aeroanavă evaluată la aproape 20 de mii de euro ar putea fi recondiţionată ca să fie aptă de zbor.

Licitaţia va avea loc pe 23 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » ANAF vinde avioanele de pasageri ale lui Ovidiu Tender pentru puţin peste 100.000 de euro. Câte din ele ar mai putea zbura