Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Anchetă în Mureș, după ce un medic a refuzat să meargă la o urgență, pentru că i se termina programul. Victima a murit înecată cu mâncare

Un medic de la Serviciul de Ambulanţă Mureș este anchetat după ce ar fi refuzat să se deplaseze la un caz sesizat prin 112, pentru că i se termina programul. Pacientul la care ar fi trebuit să ajungă era un bătrân care se înecase cu mâncare. Deşi a fost resuscitat de o asistentă, omul a murit.

de Alex Prunean

la 24.10.2024 , 14:04

Totul s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute, dar a ieșit la iveală abia acum, când Raed Arafat a anunțat că Departamentul pentru Situații de Urgență a deschis o anchetă.

Este vorba despre un bătrân în vârstă de 83 de ani care s-a înecat cu mâncare. Familia a sunat la 112 seara, puțin după ora 20, iar dispecerul i-a alocat cazul lui o ambulanță cu medic de la Târgu Mureș.

Medicul a refuzat să meargă la un pacient aflat între viață și moarte. Urma să iasă din tură

Vezi și

Numai că medicul a refuzat să urce în ambulanță pentru că mai avea 40 de minute până când ieșea din tură și a estimat că va fi nevoit să stea peste program. În cele din urmă, la urgență a mers doar asistentul de pe ambulanță, care l-a găsit pe bătrânul în stop cardio-respirator, iar în ciuda manevrelor de resuscitare nu l-a putut salva.

Pe acelaşi subiect

Colegii medicului nu au anunțat în acel moment dispeceratul cu privire la faptul că acesta refuză deplasarea la caz, dar până la urmă s-a aflat și au început anchetele.

Cei de la DSU au stat de vorbă cu toți cei implicați, iar explicația medicului, care, potrivit primelor date, nu e la prima faptă de acest gen, a fost că nu vrea să facă ore suplimentare.

La finalizarea anchetei interne realizate de șefii medicului va fi sesizat și Parchetul, pentru ca procurorii să stabilească dacă medicul poate fi vinovat de moartea pacientului.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Evenimente » Anchetă în Mureș, după ce un medic a refuzat să meargă la o urgență, pentru că i se termina programul. Victima a murit înecată cu mâncare