Antena Meniu Search
x

Anchetă în cazul micuţei gimnaste care a fost pusă de antrenoare să facă tumbe pe asfalt la Piteşti

Cazul micii gimnaste care a atras toate privirile la Simfonia Lalelelor este acum anchetat de autorităţile din Piteşti. Zeci sesizări au fost depuse la Poliţie şi la Protecţia Copilului, iar oamenii spun că fetiţa ar fi fost forţată de profesoara ei să facă tumbe pe asfalt.

Vezi și

Cazul micii gimnaste care a atras toate privirile la Simfonia Lalelelor este acum anchetat de autorităţile din Piteşti. Zeci sesizări au fost depuse la Poliţie şi la Protecţia Copilului, iar oamenii spun că fetiţa ar fi fost forţată de profesoara ei să facă tumbe pe asfalt şi că a fost chiar folosită pentru a impresiona invitaţii. Antrenoarea ei este cercetată de Protecţia Copilului şi de Federaţia Română de Gimanstică.

La parada de la Festivalul Simfonia Lalalelor, mica gimnastă a fost vedeta. Pe lângă aplauze, momentul ei a atras şi revoltă. Antrenoarea fetiţei este acuzată că i-a pus viaţa în pericol atunci când ar fi forţat-o să facă acrobaţia pe asfalt, fără saltea de protecţie.

NICOLETA ANDREI, antrenor de gimnastică:

Se vehiculează că a stat în cap şi că a fost pusă să stea în cap! Nu este adevărat! A fost pusă să facă o rostogolire. Integritatea corporală a acestei fetiţe nu a fost niciun moment pusă în pericol!

MIHAELA CRIŞAN, Inspectoratul Şcolar Argeş:

Personal nu am fost de acord cu actiunea dansei. Daca doamna ar fi facut parte din sistemul educational, probabil ar fi primit o sanctiune. 

După paradă, la poliţie şi la protecţia copilului au fost trimise aproape 100 de sesizări online. 

ADRIAN MACOVEI, Protecţia Copilului Argeş:

Am solicitat Federatiei de Gimnastica Ritmica un punct de vedere cu privire la modalitatea de desfasurare a acestui exercitiu si daca nu cumva a pus in pericol integritatea minorei.

Profesoara de gimnastică antrenează zeci de copii în privat şi s-a înscris la parada pentru promovare. Ar fi primit acordul tuturor părinţilor să participe, iar după defilare nu ar fi primit nicio reclamaţie. 

NICOLETA ANDREI, antrenor de gimnastică:

Am cerut către Primărie să putem fi şi noi în paradă, să ne vadă oamenii că existăm! Şi părinţii au fost lângă noi. Au fost pe margine, erau mândri! 

ANA STANCU, purtător de cuvânt Primăria Piteşti:

Regretabil, nu ne-am fi gandit ca va avea loc o astfel de etapa. 

La finalul anchetelor, profesoara riscă să rămână fară şcoala de gimnastică şi fără atestatul de antenor. Iar Primăria Piteşti ar putea schimba regulile pentru cei care participă la paradă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Anchetă în cazul micuţei gimnaste care a fost pusă de antrenoare să facă tumbe pe asfalt la Piteşti