Antena Meniu Search
x

Angajata unei bănci din Cluj-Napoca şi-a riscat viaţa ca să împiedice un jaf armat

Angajata unei bănci din Cluj-Napoca şi-a riscat viaţa ca să împiedice un jaf armat! Atacatorul i-a pus pistolul în faţă, dar femeia nu s-a pierdut cu firea.

Vezi și

Angajata unei bănci din Cluj-Napoca şi-a riscat viaţa ca să împiedice un jaf armat! Atacatorul i-a pus pistolul în faţă, dar femeia nu s-a pierdut cu firea. A refuzat să-i ofere banii, convinsă că arma este de jucărie. Anchetatorii nu ştiu cu siguranţă acest lucru. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată însă reacţii surprinzătoare. Şi se deschide o nouă dezbatere. Despre cum trebuie să ne comportăm în cazul unui atac armat.

Bărbatul cu faţa acoperită şi cu o sacoşă de plastic în mână a intrat în bancă la ora 14 şi 7 minute. A trecut pe lângă o clientă care căuta, agitată, ceva în geantă. Femeia îşi continuă treaba, timp în care atacatorul îndreaptă pistolul spre casieră. A urmat o discuţie aprinsă. Bărbatul i-a cerut toţi banii, dar casiera a avut sânge-rece. 

Descurajat, tânărul mascat dă să plece, dar se răzgândeşte şi îşi mai încearcă o dată şansa. De data aceasta, casiera pune mâna pe un perforator. A fost arma ei. 

Tentativa de jaf a durat 20 de secunde. Incredibil este că, în tot acest timp, clienta care era de faţă continuă să umble în geantă ca şi cum nimic nu se întâmplă. În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se observă că un bărbat se opreşte în faţa uşii de intrare când vede scena unui jaf armat. 

Singurul apel la poliţie a fost dat de o angajată a unei alte bănci care a văzut scena prin peretele despărţitor, din sticlă. Suspectul a fugit printre blocuri. Afară ploua şi nu a atras nimănui atenţia.

Nu se ştie dacă pistolul era real sau de jucărie. Cei care intervin în astfel de cazuri cred că femeia ameninţată cu arma şi-a pus viaţa în pericol. 

Bogdan Oprea, reprezentant firmă de pază: "Acum este o eroină pentru că a fugit infractorul, dar s-ar fi transformat într-o mare prostie dacă ar fi fost împuşcată, lucru care este foarte posibil. În momentul în care cineva ajunge să facă un astfel de act, se presupune că este destul de disperat."

Luni, tot în Cluj-Napoca, a avut loc un alt atac armat. Tâlharul a fugit cu 20.000 de lei după ce le-a ameninţat pe casiere cu un cuţit, de faţă cu clienţii. Poliţiştii au un portret robot, dar niciun suspect. Şi atunci, reacţia clienţilor a fost surprinzătoare. Când atacatorul era încă înăuntru, o femeie a încercat să fugă, dar şi-a amintit că şi-a uitat buletinul la ghişeu şi s-a întors să-l ia. 

Deocamdată, poliţiştii nu pot confirma dacă cele două jafuri au avut acelaşi autor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Angajata unei bănci din Cluj-Napoca şi-a riscat viaţa ca să împiedice un jaf armat