Antena Meniu Search
x

Angajații CFR au renunțat la greva generală. Acord între sindicaliști și conducere

Greva ceferiştilor, anunţată de Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), nu va mai avea loc, întrucât s-a ajuns la un acord între sindicalişti şi conducerea companiilor CFR SA şi CFR Călători, informează miercuri Blocul Naţional Sindical (BNS).

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 15:52

angajați CFR
Angajații CFR au renunțat la greva generală. Acord între sindicaliști și conducere - Shutterstock (arhivă)

"Blocul Naţional Sindical informează că, în urma negocierilor dintre conducerile celor două companii feroviare de stat - CFR Infrastructură şi CFR Călători - şi conducerea Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV) - s-a ajuns la un acord pentru încetarea conflictului de muncă. Acordul prevede şi semnarea contractului colectiv de muncă începând cu data de 30 noiembrie 2023. Prin urmare, greva anunţată de FNFMCV, afiliată la Blocul Naţional Sindical, nu va avea mai avea loc", se arată într-o informare de presă a BNS.

Angajații CFR voiau să intre în grevă de luni, 27 noiembrie 2023

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a anunţat recent declanşarea grevei propriu-zise la nivelul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, începând cu data de 27 noiembrie 2023, ca urmare a nesoluţionării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

Ulterior, FNFMCV a suspendat temporar greva ceferiştilor de la infrastructură, până pe 29 noiembrie, ora 14:00, în urma discuţiilor avute cu conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA.

Potrivit sindicaliştilor, conducerea MTI şi-a luat angajamentul de a promova miercuri, pe 29 noiembrie, în Guvern, un memorandum care să excepteze CFR SA de la aplicarea prevederilor Legii nr. 296/2023 care limitează salarizarea angajaţilor companiei, iar conducerea companiei va semna Contractul Colectiv de Muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Angajații CFR au renunțat la greva generală. Acord între sindicaliști și conducere