Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Angajaţii Primăriei Iaşi, obligaţi la politeţe. În caz contrar, vor fi cercetaţi disciplinar

Dacă politeţea şi bunul simţ nu vin de la sine, devin obligaţii profesionale, notate în lege. Cel puţin la Iaşi, acolo unde angajații Primăriei riscă sancțiuni disciplinare dacă nu răspund la telefon în mod politicos. Mai mult, au şi un ghid care îi învaţă cum să se comporte cu contribuabilii.

de Clara Mihociu

la 21.08.2024 , 13:59

Este vorba despre o dispoziţie dată de primarul Mihai Chirica prin care vorbitul frumos cu cetăţenii la telefon devine sarcină de serviciu pentru angajaţii primăriei, dar şi pentru cei aflaţi în alte instituţii din subordinea Primăriei Municipiului Iaşi.

Vir fi cercetaţi disciplinar

Practic a fost stabilită o formulă clară de răspuns prin care acesşti angajaţi trebuie să fie foarte politicoşi în momentul în care sunt sunaţi de cetăţeni cu diverse probleme. Trebuie să se prezinte cu numele complet. În acelaşi timp trebuie să spună funcţia pe care o deţin şi departamentul la care au sunat şi să îi roage pe cetăţeni să le comunice cu ce pot să îi ajute.

Articolul continuă după reclamă

Mai mult decât atât, este stabilit prin acelaşi document şi faptul că aceşti angajaţi, funcţionari publici şi alţi angajaţi din alte instituţii din subordinea primăriei trebuie să şi rezolve problema oamenilor care sună, adică să le ofere răsounsuri prompte, clare şi cât mai inteligibile posibile. În caz contrar, angajaţii vor fi cercetaţi disciplinar pentru că va fi considerată abatere disciplinară orice alt răspuns care nu este politicos. 

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Angajaţii Primăriei Iaşi, obligaţi la politeţe. În caz contrar, vor fi cercetaţi disciplinar