Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. 16 apartamente distruse după explozia de la blocul din Vitan. Un locatar care ar avea Alzheimer s-ar fi apucat să schimbe racordul la gaze

Explozie devastatoare într-un bloc din Bucureşti. O garsonieră a sărit în aer, iar suflul nimicitor a distrus 16 apartamente şi opt maşini. Proprietarul apartamentului, un bărbat de aproape 90 de ani, a ajuns la spital în stare gravă. Pompierii l-au găsit sub dărâmături, după ce pereţii locuinţei s-au făcut bucăţi. Ar fi încercat să repare ceva la instalaţia de gaze. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 05.06.2023, 19:25

Vezi și

Pereţii studioului în care a avut loc deflagraţia s-au fărâmat cu totul. Uşa metalică de la intrare a fost azvârlită pe hol de suflul exploziei. Canapeaua pe care stătea proprietarul nu se mai vede, aproape, de sub dărâmături. Iar din dulap a mai rămas doar un cadru de lemn.

Urmările exploziei devastatoare din Capitală

"Aşa arată garsoniera în care a avut loc explozia. Practic n-a mai rămas nimic întreg aici. Iar balconul a fost aruncat cu totul în stradă", arată Andreea Petrescu, reporter Observator. Toţi locatarii din blocul cu 10 etaje au fost zguduiţi de explozia produsă la garsoniera de la al doilea nivel. De spaimă, o femeie a făcut atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. 30 de oameni au ieşit val-vârtej din casă: "A venit poliţia după noi. Uitaţi cum am coborât... Fără papuci". "Eram în fotoliu şi s-a zguduit fotoliul cu mine", povesteşte un locatar. 

Proprietarul apartamentului din cartierul Vitan a fost lovit de un perete doborât de suflul exploziei. Bărbatul de 84 de ani a rămas prins sub dărămâturi şi a suferit arsuri grave pe corp. Medicii l-au dus intubat la Spitalul Bagdasar Arseni. Pompierii cred că explozia a fost provocată de o acumulare de metan. Când s-a produs deflagraţia, aragazul nu era în funcţiune, ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că ar putea fi vorba despre o defecţiune la racordul de gaze. 

Pe acelaşi subiect

Cauza exploziei din Vitan. Un locatar care ar avea Alzheimer ar fi umblat la aragaz

"Cu câteva zile înainte, domnul mi-a zis ca vrea să schimbe racordul la gaze", spune o femeie. "Avea un Alzheimer... Sau are. A venit în urmă cu vreo două seri la mine şi voia să vadă ceva în spatele aragazului şi l-am întrebat ce vrei. I-am spus: nu ai ce să umbli la aragaz. Te rog frumos, nu umbli", mărturiseşte o vecină. "Din cele relatate de martori, este posibil ca în urma schimbării aragazului să se fi dispus acestă... Dar nu avem o certitudine, cauza este în curs de stabilire", a declarat Nicolae Brahna, salvator ISU.

Asigurarea obligatorie, pe care trebuie să o aibă fiecare apartament sau casă, nu acoperă pagubele provocate de acest tip de explozii. Statul acordă despăgubiri doar în caz de calamităţi naturale - cutremure, inundaţii şi alunecări de teren. Pentru despăgubiri în astfel de cazuri este nevoie de o asigurare facultativă, care costă de la cinci sute de lei în sus pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. 16 apartamente distruse după explozia de la blocul din Vitan. Un locatar care ar avea Alzheimer s-ar fi apucat să schimbe racordul la gaze