Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Ciupercă de fum, după incendiul uriaş de la hala din Dâmboviţa. Flăcările, stinse după 11 ore

Incendiu nimicitor la o hală plină cu substanţe chimice din Dâmboviţa. Ciuperca de fum era atât de mare, încât se vedea de la câţiva kilometri distanţă. 11 ore s-au chinuit pompierii să stingă flăcările. Localnicii au fost avertizaţi să nu iasă din case şi să închidă bine ferestrele, ca să nu se intoxice.

de Ana Grigore

la 11.09.2024 , 19:36

Incendiul a izbucnit în zori, când paznicii au văzut fumul gros şi au sunat la 112. În câteva minute, pompierii împânzeau zona cu 10 maşini de intervenţie. Începeau o intervenţie contracronometru. Vântul puternic făcea flăcările să se extindă rapid. Substanţele chimice din depozit erau folosite în industria farma, petrolieră şi în construcţii.

La cinci ore de la izbucnirea incendiului pompierii încă se chinuiau să stingă ultimele focare. Mirosul de fum toxic se simte de la câţiva km distanţă, iar aproape, este extrem de puternic. Hala de 1000 mp a fost cuprinsă în întregime de flăcări şi tot ce a rămas din ea este scheletul.

Aerul rămas nu este toxic

Vezi și

Flăcările au înghiţit una dintre cele patru hale ale depozitului în care erau tone de produse chimice. Incendiul a izbucnit în localitatea Butimanu, la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Ploieşti. Pentru că focul ameninţa să se întindă, au fost trimise la intervenţie şi mai multe echipaje de pompieri din Capitală. 

Comisarii Gărzii de Mediu au mers la locul incendiului şi au măsurat calitatea aerului. Ploaia şi curenţii au spălat norul toxic, iar oamenii nu au avut de suferit. Până să fie gata analizele, localnicii au stat în case cu ferestrele închise.

Firma care deţine hala are o cifră de afaceri de peste 11.000.000 de euro pe an. Proprietarul aşteaptă rezultatele anchetelor oficiale pentru a afla cauza incendiului.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Ciupercă de fum, după incendiul uriaş de la hala din Dâmboviţa. Flăcările, stinse după 11 ore