Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul de pe Calea Dorobanți. Autobuzul STB plin cu pasageri abia plecase din staţie. Două ipoteze: de ce nu a frânat şoferul

Clipe de groază pentru pasagerii unui autobuz din Capitală. Mijlocul de transport în comun a izbit o camionetă oprită pe prima bandă a unui bulevard din zona centrală a oraşului. Şoferul a rămas încarcerat în cabină şi a fost scos după intervenţia pompierilor. Şi trei călători au ajuns la spital, dar niciunul nu e în stare gravă.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.08.2023, 19:22

Vezi și

Ora 7 și 30 de minute, Calea Dorobanți - o arteră intens circulată din centrul Bucureștiului. Un autobuz plin de călători pleacă din staţie şi merge circa 400 de metri. La un moment dat, izbeşte o mașină care transportă produse de panificație și prăjituri. Autoutilitara descărca marfă și staționa neregulamentar pe prima bandă. Impactul o proiectează într-un alt autoturism. 

Cum s-a produs accidentul STB

"Nu am auzit decât bubuitura și am văzut cum mașina noastră de marfă se duce", spune o angajată a cofetăriei, filmată cu camera ascunsă. "Lovitura a fost atât de puternică încât autobuzul a împins mașina de marfă pe o distanță mai mare de 10 metri", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Toate au fost găsite conștiente de salvatori. Conducătorul auto al autobuzului a fost cel mai grav rănit. 

Pe acelaşi subiect

Şoferului STB i s-ar fi făcut rău la volan

Martorii spun că şoferul nu a schiţat nici cel mai mic gest ca să evite coliziunea şi nici nu a frânat, posibil din cauze medicale. Întrebat dacă i s-a făcut rău şoferului, un martor răspunde: "Așa am înțeles, da". "Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero", a declarat Oana Pîrvan, Brigada Rutieră.

Anchetatorii iau în calcul şi o defecţiune mecanică. Autobuzul este unul de generaţie mai veche şi ar fi urmat să iasă definitiv din circuit peste câteva luni. "Mașina a fost retrasă în Autobaza Nordului, pagubele sunt însă atât de mari încât cel mai probabil reprezentanții STB nu o vor mai repara", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Accident similar, după 4 ore

Un accident similar a avut patru ore mai târziu, în sectorul 5 al Capitalei. Un autobuz din aceeaşi generaţie a intrat în coliziune tot cu o autoutilitară, de această dată a Ministerului de Interne. Din fericire, pagubele au fost minore și nimeni nu a fost rănit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul de pe Calea Dorobanți. Autobuzul STB plin cu pasageri abia plecase din staţie. Două ipoteze: de ce nu a frânat şoferul