Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Ambulanţă, lovită de tren după ce şoferul ar fi fost orbit de farurile de pe contrasens. Pacienta la care trebuia să ajungă a murit

Grav accident feroviar în Maramureş! O autospecială SMURD, care se pregătea să preia o pacientă în stop cardiorespirator, a fost lovită de tren, noaptea trecută. Un medic şi un paramedic, membri ai echipajului, au ajuns la spital - din fericire starea lor nu este gravă. În schimb, femeia care aştepta salvatorii a murit. Accidentul a avut loc pe o trecere la nivel cu calea ferata semnalizată doar cu crucea Sfântului Andrei. Şoferul ar fi fost orbit de farurile unei maşini care venea din sens opus şi nu ar mai fi văzut trenul. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 27.04.2022, 19:36

Vezi și

Accidentul a avut loc la ora 22.00.  În autospeciala de descarcerare se aflau pe lângă şofer, un medic, un paramedic şi o asistentă. Echipajul fusese chemat în sprijin de o ambulanţă doar cu o asistentă, care intervenise la o femeie de 76 de ani din Ulmeni, aflată în stop cardiorespirator. Salvatorii n-au mai ajuns însă la ea. 

Cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, autospeciala se pregătea să treacă peste calea ferată. Când a ajuns în dreptul crucii Sfântului Andrei, şoferul ambulanţei ar fi fost orbit de farurile unei maşini care se afla pe sensul opus. Nu a văzut că vine trenul şi câteva secunde mai târziu autospeciala a fost acroşată violent de locomotivă. 

Medicul şi paramedicul din ambulanţă au fost răniţi şi din salvatori au devenit pacienţi ai spitalului din Baia Mare. Asistenta a scăpat nevătămată. Din tren, nimeni nu a fost rănit. Însă pacienta la care ar fi trebuit să ajungă autospeciala SMURD a murit. 

Anca Pop, IPJ Maramureş: În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale. Lumea era panicată şi...atât. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Când ai ajuns aici ce ai văzut?

Martor: Maşina pe plafon, poliţie. Multă lume. 

Calea ferată nu are barieră, e semnalizată doar cu indicatorul de STOP şi crucea Sfântului Andrei. Însă în zonă e vizibilitate bună iar indicatoarele rutiere nu sunt mascate de vegetaţie. 

Anca Pop, IPJ Maramureş: Atât conducătorul autospecialei, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero în ambele cazuri.

Şoferul autospecialei a fost amendat şi a rămas fără carnet 120 de zile pentru că nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate.  După accident, din autospecială a mai rămas un morman de fiare. Trenul, care plecase din Jibou spre Baia Mare, a ajuns la destinaţie cu 81 de minute întârziere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Ambulanţă, lovită de tren după ce şoferul ar fi fost orbit de farurile de pe contrasens. Pacienta la care trebuia să ajungă a murit