Antena Meniu Search
x

Video Ambulanţă SMURD, lovită de tren în Maramureş: Pacienta pentru care fusese solicitată a murit. Bucăţi din autospecială au fost împrăştiate peste tot

O ambulanţă care se pregătea să preia o pacientă aflată în stop cardiorespirator a fost lovita de tren, noaptea trecută, în localitatea Ulmeni din Maramureş. S-a întâmplat la o trecere de nivel semnalizată doar cu crucea Sfântului Andrei. Şoferul ar fi fost orbit de farurile unei maşini şi nu a mai văzut trenul. Medicul şi un paramendic din ambulanţă au fost răniţi şi au ajuns la spital. Femeia pe care ambulanţa se pregătea să o preia a murit. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 27.04.2022, 13:53

Vezi și

În autospeciala de terapie intensivă se aflau un medic, un paramedic şi o asistentă. Echipajul fusese chemat în sprijin de o altă ambulanţă care intervenise la o femeie de 76 de ani, din Ulmeni, aflată în stop cardiorespirator. Cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, autospeciala se pregătea să treacă peste calea ferată, semnalizată doar cu crucea Sfântului Andrei, când a fost acroşată de tren. 

Simona Vasiac, reporter Observator: În momentul în care a ajuns în dreptul crucii lui Sf. Andrei, şoferul care conducea autospeciala ar fi fost orbit de catre o maşină care se afla pe sensul opus. 

Medicul din ambulanţă a suferit răni în zona toracelui, iar paramendicul a fost rănit la picioare. Au fost transportaţi imediat la spitalul din Baia Mare pentru investigaţii. 

Bucăţi din ambulanţă împrăştiate peste tot

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii ajunşi la locul accidentului au recuperat mai multe bucăţi din ambulanţă, care fuseseră împrăştiate în urma impactului. Nici mecanicul de locomotivă şi nici pasagerii din tren nu au fost răniţi.

Martori: - Lumea era panicată şi...

- Maşina pe plafon, poliţie. Multă lume. 

Zona în care a avut loc accidentul este una cu vizibilitate, fără vegetaţie care să mascheze indicatorul rutier. 

Bărbat: Vegetaţie nu este. Nu a acordat prioritate la tren, erau în misiune.

Autospeciala, transformată într-un morman de fiare, a fost ridicată cu ajutorul unei platforme. Nici şoferul ambulanţei, nici mecanicul de locomotiă nu consumaseră alcool. Trenul, care plecase din Jibou spre Baia Mare, a ajuns la destinaţie cu 81 de minute întârziere. Din păcate, femeia pentru care a fost solicitat în sprijin echipajul SMURD a murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ambulanţă SMURD, lovită de tren în Maramureş: Pacienta pentru care fusese solicitată a murit. Bucăţi din autospecială au fost împrăştiate peste tot