Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: Cum s-a petrecut cumplitul accident din Teleorman, în care cinci persoane şi-au pierdut viaţa

Cinci oameni au murit după ce un şofer a adormit la volan noaptea trecută. Când a ajuns pe contrasens, a fost claxonat şi s-a trezit, dar era deja prea târziu. Microbuzul care transporta muncitori spre Bulgaria s-a făcut bucăţi. Iar o gravidă, care mergea cu familia spre mare, a murit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită frontal de o alta. Vă avertizăm, urmează detalii și imagini care vă pot afecta emoțional.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 20:09

Vezi și

Drumul Național 6, Drăgăneşti, județul Teleorman. Noaptea trecută, șoferul unui microbuz adoarme la volan. Din sensul opus, un TIR încărcat cu electrocasnice se îndreaptă cu viteză spre mașina care circulă haotic. Camionagiul trage de volan, intră pe contrasens şi claxonează. Şoferul se trezeşte şi revine pe banda lui. Impactul nu mai poate fi evitat. Maşina este făcută zob. 3 oameni sunt aruncați din microbuz şi îşi pierd viaţa pe loc. 

Andre Rotaru, reporter Observator: "Impactul a fost atât de violent încât bordul maşinii a fost împins câteva zeci de centimetri mai în spate, spre scaunele pasagerilor. Acestea, la rândul lor, au fost smulse din podeaua care s-a îndoit. Iar mai în spate microbuzul s-a rupt, pur şi simplu". 

Zeci de pompieri, nouă ambulanţe şi mai multe echipaje de poliţie ajung la locul accidentului şi se declanşează planul roşu. La spital a fost nevoie să cheme medici de acasă. Doar trei din cei cinci răniţi reuşesc să supravieţuiască. 

Alexandru Dobre, managerul spitalului județean Teleorman: "La spitalul judeţean au fost prezentate 4 persoane. Dintre care una pe cod roşu. Imediat a intrat în sala de operaţie dar din păcate între timp a decedat. Restul persoanelor sunt stabile hemodinamic, urmează să primească îngrijiri".

Pe acelaşi subiect

"Am mai văzut, dar nu chiar aşa. Au mai fost, dar nu chiar aşa", a declarat un localnic. Opt cetăţeni bulgari erau în microbuzul zdrobit. Se întorceau de la muncă din Belgia şi doar traversau România. Şoferul TIR-ului nu a vrut să meargă la spital. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor şi vătămare corporală din culpă. 

Tragedie şi la Bistriţa-Năsăud

"I-am tăiat centura, că era sugrumată. Îmi pare rău că n-a scăpat". Altă tragedie şi în Bistrița-Năsăud. O femeie a murit după ce maşina pe care o conducea a fost lovită în plin de o alta care a intrat din senin pe contrasens. Tânăra de 32 ani, însărcinată în 5 luni, era în drum spre mare, împreună cu soţul şi copilul ei de 4 ani. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum, în urma impactului extrem de violent, maşina ajunge direct în şanţ.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistriţa Năsăud: "Din păcate femeia era în stop cardio-respirator. S-a aplicat protocolul de resuscitare şi după mai bine de 50 de minute echipajele medicale au fost nevoite să-i declare decesul". 

Soţul femeii şi copilul de 4 ani au fost răniţi şi au ajuns la spital. Paul Rodila, IPJ BN: "Un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din Rusu de Jos, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ". 

România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a mortalității pe șosele. Dintr-un milion de oameni, 96 mor în accidente rutiere. Adică de patru ori mai mulţi decât în Suedia sau Irlanda. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Animaţie grafică: Cum s-a petrecut cumplitul accident din Teleorman, în care cinci persoane şi-au pierdut viaţa