Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu două TIR-uri de pe "Valea Morții". Șoferii n-au avut nicio șansă

Tragedie pe Valea Oltului. Două TIR-uri s-au ciocnit, după ce unul dintre şoferi, un cetăţean turc, ar fi adormit la volan şi a intrat pe contrasens. A izbit un autocamion condus de un român, iar impactul a fost catastrofal. Cei doi şoferi au murit şi o femeie a fost grav rănită. Traficul a fost complet paralizat timp de opt ore şi s-au format cozi de zeci de kilometri pe drumul spre Sibiu, devenit, în absenţa unei autostrăzi, o adevărată Vale a Morţii. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.04.2022, 19:36

Vezi și

Nenorocirea s-a întâmplat la prima oră, când nici nu se luminase de ziuă, pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Sibiu. Pe o porţiune de drum recent asfaltat, fără marcaje trasate. Şoferul turc, de 60 de ani, era la volanul unui autotren care transporta seminţe de floarea soarelui. Îl însoţea o tânără româncă de 35 de ani. Bărbatul ar fi adormit la volan. N-a mai ţinut drumul drept şi a intrat pe contrasens. Din faţă venea un alt TIR, înmatriculat în Braşov, condus de un român de 43 de ani. Impactul a fost teribil.

Şoferul turc a murit pe loc, iar tânăra care stătea în dreapta a fost aruncată prin parbriz. Abia mai respira când au ajuns salvatorii. În stare extrem de gravă, femeia a fost dusă de urgenţă la spital. Cu ultimele puteri, victima a rostit numele unei femei. 

Iniţial, s-a crezut că ar mai fi fost încă o persoană în TIR. Dar informaţia nu s-a confirmat. Tot în stare critică a fost găsit şi celălalt şofer. În zadar s-au chinuit medicii să-l ţină-n viaţă. Bărbatul a murit la scurt timp.

TIR-urile, distruse după accidentul de pe Valea Oltului

În urma impactului, cei doi mastodonţi s-au făcut praf, iar traficul a fost paralizat complet, vreme de opt ore. Asta a însemnat cozi de maşini întinse pe zeci de kilometri, nervi şi frustrare pentru şoferi.

Şoseaua de pe Valea Oltului pe care s-a întâmplat tragedia este una dintre cele mai periculoase din ţară. A fost prinsă, fără succes, în proiectul de sistematizare a traficului, cel care prevedea montarea unor camere de monitorizare a traficului. Iar un prim tronson al autostrăzii spre Sibiu, despre care se vorbeşte de ani buni, ar putea fi gata abia spre sfârşitul anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu două TIR-uri de pe "Valea Morții". Șoferii n-au avut nicio șansă