Antena Meniu Search
x
LIVE

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu două TIR-uri de pe "Valea Morții". Șoferii n-au avut nicio șansă

Tragedie pe Valea Oltului. Două TIR-uri s-au ciocnit, după ce unul dintre şoferi, un cetăţean turc, ar fi adormit la volan şi a intrat pe contrasens. A izbit un autocamion condus de un român, iar impactul a fost catastrofal. Cei doi şoferi au murit şi o femeie a fost grav rănită. Traficul a fost complet paralizat timp de opt ore şi s-au format cozi de zeci de kilometri pe drumul spre Sibiu, devenit, în absenţa unei autostrăzi, o adevărată Vale a Morţii. 

De Cristina Oprea la 11.04.2022, 19:36
Vezi și

Nenorocirea s-a întâmplat la prima oră, când nici nu se luminase de ziuă, pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Sibiu. Pe o porţiune de drum recent asfaltat, fără marcaje trasate. Şoferul turc, de 60 de ani, era la volanul unui autotren care transporta seminţe de floarea soarelui. Îl însoţea o tânără româncă de 35 de ani. Bărbatul ar fi adormit la volan. N-a mai ţinut drumul drept şi a intrat pe contrasens. Din faţă venea un alt TIR, înmatriculat în Braşov, condus de un român de 43 de ani. Impactul a fost teribil.

Şoferul turc a murit pe loc, iar tânăra care stătea în dreapta a fost aruncată prin parbriz. Abia mai respira când au ajuns salvatorii. În stare extrem de gravă, femeia a fost dusă de urgenţă la spital. Cu ultimele puteri, victima a rostit numele unei femei. 

Iniţial, s-a crezut că ar mai fi fost încă o persoană în TIR. Dar informaţia nu s-a confirmat. Tot în stare critică a fost găsit şi celălalt şofer. În zadar s-au chinuit medicii să-l ţină-n viaţă. Bărbatul a murit la scurt timp.

TIR-urile, distruse după accidentul de pe Valea Oltului

În urma impactului, cei doi mastodonţi s-au făcut praf, iar traficul a fost paralizat complet, vreme de opt ore. Asta a însemnat cozi de maşini întinse pe zeci de kilometri, nervi şi frustrare pentru şoferi.

Şoseaua de pe Valea Oltului pe care s-a întâmplat tragedia este una dintre cele mai periculoase din ţară. A fost prinsă, fără succes, în proiectul de sistematizare a traficului, cel care prevedea montarea unor camere de monitorizare a traficului. Iar un prim tronson al autostrăzii spre Sibiu, despre care se vorbeşte de ani buni, ar putea fi gata abia spre sfârşitul anului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu două TIR-uri de pe "Valea Morții". Șoferii n-au avut nicio șansă