Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Norocul a împiedicat o tragedie în Bucegi, similară cu cea din Alpii italieni. Aceeaşi firmă s-a ocupat de ambele telecabine

Un incident grav care a avut loc la telecabina din Buşteni putea să se transforme într-o tragedie, asemănătoare celei din Alpii italieni, de acum câteva luni, când au murit 14 oameni. Ironia sorţii, aceeaşi firmă s-a ocupat de ambele telecabine. Patru muncitori au rămas suspendaţi deasupra munţilor după ce o bucată uriaşă de stâncă a deplasat unul dintre cabluri.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 17.09.2021, 19:18

Vezi și

Telecabina care face legătura între Buşteni şi platoul Bucegilor abia plecase în prima cursă, cu patru muncitori care urmau să ajungă la punctele de lucru. După câteva minute, pe la jumătate traseului lung de peste 4 kilometri, telefericul s-a oprit brusc. Au fost momente de panică pentru cei dinăuntru, care s-au trezit suspendaţi deasupra hăului. Abia jos aveau să afle că o bucată de stâncă desprinsă din munte lovise al patrulea pilon de susţinere. Din cauza şocului, unul dintre cabluri s-a deplasat de la ruta iniţială, iar înaintarea a devenit imposibilă.

Nu este primul incident de acest gen

Doar norocul a făcut ca muncitorii să nu aibă soarta celor 14 turişti care au murit acum câteva luni în Alpii italieni, după ce cablul telefericului s-a rupt. Ca o coincidenţă stranie, firma care a proiectat  telecabina din Buşteni s-a ocupat şi de cea din Italia. Experienţa lucrului la înălţime s-a dovedit a fi salvatoare. Angajaţii nu şi-au pierdut cumpătul şi au putut să pună la punct un plan de evacuare.

În cele din urmă, angajaţii telecabinei au reuşit să coboare cu bine. Au făcut acest lucru folosindu-se de scara aflată pe pilon, de la mai bine de 30 de metri înălţime. Patru zile, nimeni din oraş nu a ştiut ce s-a întâmplat, timp în care telefericul a stat în revizie tehnică. O informaţie bine păstrată şi acum la nivelul firmei care administrează telecabina. "Nu este niciun reprezentant, deocamdată, aici. Am vorbit şi a zis că momentan nu este nimeni", spune un angajat al firmei. Nu este primul incident de acest fel. Anul trecut, mai mulţi turişti au rămas blocaţi în teleferic după o pană de curent. În fiecare weekend, telecabina din Buşteni transportă peste două mii de oameni. Astăzi, instalaţia a plecat din nou către Babele, plină cu turişti, la aproape 2.300 de metri altitudine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Norocul a împiedicat o tragedie în Bucegi, similară cu cea din Alpii italieni. Aceeaşi firmă s-a ocupat de ambele telecabine