Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Operațiune de salvare dramatică în Maroc: cinci excavatoare sapă de patru zile pentru a salva un băiețel de cinci ani

O operaţiune dramatică de salvare ţine de patru zile cu sufletul la gură lumea întreagă. Rayan, un băiat de cinci ani din Maroc a căzut marţi într-o fosă adâncă de peste 30 de metri, cu diametrul de doar 45 de centimetri. Salvatorii sapă încontinuu şi speră să ajungă la el cât mai repede. Lumea întreagă urmăreşte online operaţiunile şi se roagă ca acest coşmar să se încheie cu bine pentru copil şi familie.

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 20:21

Vezi și

Este imaginea care dă speranţă lumii întregi. O cameră coborâtă în puţ de salvatorii marocani arată că micul Rayan este în viaţă. 

După patru zile la 32 de metri adâncime, Rayan este rănit şi foarte slăbit, dar în această dimineaţă încă respira. 

Băieţelul luptă pentru viaţă în timp ce lumea întreagă se roagă pentru el. 

Wassima Kharchich, mama lui Rayan: Mă rog la Dumnezeu şi îl implor să îl scoată din acea groapă sănătos. Te rog, Doamne, ia-mi această durere şi ajută-l acolo unde este, sub pământ.

Pe acelaşi subiect

Salvatorii au reuşit să-i trimită apă, mâncare şi oxigen. Iar un voluntar a coborât foarte aproape de el prin spaţiul extrem de îngust. 

Imad Fahmy, voluntar Crucea Roşie: Am reuşit să vorbesc cu el şi l-am întrebat dacă mă aude. A răspuns. Am aşteptat un minut şi am văzut că a început să folosească masca de oxigen. 

Mobilizarea pentru salvarea lui este uriaşă. 

Lângă puţul în care a căzut copilul, cinci excavatoare sapă, de marţi, o groapă paralelă. 

Dimineaţă salvatorii erau aproape de adâncimea dorită, însă greul abia acum începe. Trebuie să foreze şi un tunel ca să ajungă la băiat. Galeria lungă de trei metri trebuie săpată însă cu atenţie maximă. Cea mai rapidă soluţie ar fi fost lărgească puţul în care a căzut Rayan, dificil de accesat pentru că are un diametru de doar 45 de centimetri. Riscurile sunt, însă, uriaşe. Pământul se poate surpa în orice moment.

Imad Fahmy, voluntar Crucea Roşie: Am ajuns aproape de el dar mi-am pierdut cunoştinţă. Mai ştiu doar că m-am trezit când aproape eram afară, la câţiva metri de gura puţului care era înconjurat de oameni. 

Cazul băiatului a impresionat întreaga lume. Televiziunea naţională transmite zi şi noapte din satul din nordul Marocului unde locuieşte Rayan. 

Iar pe reţelele de socializare sunt peste tot montaje, fotografii şi filmuleţe de susţinere pentru băiat şi familia acestuia. În buza puţului, o echipă medicală este pregătită să intervină imediat ce copilul va fi scos din groapa adâncă. Iar pentru transportul la spital a fost adus un elicopter al jandarmeriei.

Copilul a căzut marţi, într-un moment de neatenţie al tatălui care repara ceva chiar la gura acestui puţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Operațiune de salvare dramatică în Maroc: cinci excavatoare sapă de patru zile pentru a salva un băiețel de cinci ani