Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu copilul de cinci ani căzut în fântână, în Maroc. Salvatorii îl monitorizează cu o cameră video și îi dau apă și oxigen prin conducte

O întreagă țară se roagă pentru salvarea micuțului Rayan, copilul de cinci ani blocat de aproape trei zile într-o fântână din Maroc. Băiețelul este monitorizat cu ajutorul unei camere video coborâte în interior. De asemenea, salvatorii îi furnizează apă și oxigen prin conducte introduse în fântâna adâncă de 32 de metri.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.02.2022, 13:35

Vezi și

„Mă rog și îl implor pe Dumnezeu să iasă din acea fântână viu și în siguranță”, spune, disperată, mama băiețelului căzut în fântână, în Maroc. Salvatorii sapă pentru cea de-a treia zi consecutiv lângă fântâna din satul Ighran, provincia Chefchaouen, unde se află copilul. 

Salvatorii îi dau oxigen și apă prin conducte coborâte în fântână

Joi, pompierii au reușit să-i coboare oxigen și apă și-au primit înapoi un răspuns de la el. Un voluntar a încercat să coboare la el, însă a leșinat.

„Am reușit să comunic cu copilul și l-am întrebat dacă mă aude. A existat un răspuns. Am așteptat un minut și am văzut că a început să folosească oxigenul. Am cerut apoi să fiu ridicat înapoi și la prima încercare am eșuat, la a doua încercare mi-am pierdut cunoștința”, a povestit Imad Fahmy, voluntar Semiluna Roșie.

Pe acelaşi subiect

Mașini și salvatori lucrează non-stop pentru a încerca să ajungă la băiatul care a căzut în fântână marți după-amiază. Salvatorii sapă o groapă paralelă cu fântâna, folosind cinci buldozere. Deocamdată, ei ar fi reușit să sape doar 19 metri. Când groapa va fi suficient de adâncă, vor săpa un tunel perpendicular care va duce direct la copilul de cinci ani.

Imagini cu copilul de cinci ani pe fundul fântânii 

În imaginile surprinse de camera video din interior se vede că băiatul este conștient, cu răni uşoare la cap, dar rămâne conştient. 

La suprafață, se află un elicopter medical pregătit să-l transfere pe copil la spital. De asemenea, a fost mobilizată o ambulanță cu o echipă sanitară condusă de un medic specializat în resuscitare de la spitalul Chefchaouen.

Mustapha Baytas a descris operațiunea drept „periculoasă, în special din cauza faptului că puțul este extrem de adânc și îngust și pentru că există riscul unor alunecări de teren și căderi de pietre.

Cum a căzut copilul de cinci ani în fântâna adâncă de 32 de metri

Rayan, cel mai mic copil al familiei, a căzut din greșeală într-o fântână pe care tatăl lui o restaura.

„E fântâna mea, o reparam, Rayan a fost lângă mine, la un moment dat a căzut. Nu am realizat. Am alertat autoritățile și toți locuitorii au venit să ne susțină. Toată lumea face tot posibilul să-l scoată în viață, astfel încât să-l putem lua în brațe la sfârșitul zilei. Dar nu vă ascund că eu și mama lui suntem descurajați și foarte îngrijorați”, a mărturisit tatăl lui Rayan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imagini cu copilul de cinci ani căzut în fântână, în Maroc. Salvatorii îl monitorizează cu o cameră video și îi dau apă și oxigen prin conducte