Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Moartea necruţătoare a celor doi tineri de 18 şi 19 ani din Ploieşti, carbonizaţi în maşină după ce au izbit un stâlp. Şoferul, "un băiat excepţional"

Accident cumplit azi-noapte în Ploieşti. Doi băieţi de 18 şi 19 ani au murit carbonizaţi după ce maşina în care se aflau a intrat într-un stâlp de electricitate şi a luat foc. Un alt tânăr a fost scos din vehicul de un trecător, înainte ca focul să se extindă. Este internat, cu răni grave. Imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional. 

de Cristi Georgescu

la 21.08.2023, 19:22

Vezi și

Era trecut de miezul nopţii când camerele de supraveghere din zonă au surprins accidentul teribil. Trei tineri - şoferul de 18 ani, un pasager de vârstă cu el şi un altul de 19 ani - se întorceau în Ploieşti dintr-o localitate apropiată. După nici cinci kilometri de condus, la intrarea în oraş, conducătorul auto a pierdut controlul volanului şi a intrat frontal într-un stâlp de electricitate de lângă şosea.

Tinerii au murit carbonizaţi

Maşina a luat foc instant. Flăcările s-au aprins iniţial la motor şi în mai puţin de cinci minute au cuprins întreg autoturismul. Ceilalţi participanţi la trafic au sărit imediat în ajutor. 

"Martorii de la faţa locului au povestit că, la momentul la care a izbucnit incendiul, conducătorul auto era conştient, doar că nu a putut fi scos, însă, pentru că a rămas prins în centură şi între fiarele contorsionate. Deşi mai mulţi şoferi au sărit să stingă flăcările cu extinctoarele, focul se reaprindea. Astfel că şoferul şi pasagerul de pe bancheta din spate au murit carbonizaţi", transmite Cristi Georgescu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Cine era tânărul şofer

Tânărul şofer iubea sportul. Era golgheter în Liga B de minifotbal la un club din Ploieşti. Îşi luase permisul de conducere acum trei luni.

"Pe şofer îl ştiu de mic. Am jucat fotbal cu el. Pe cel din dreapta, care se aude că a scăpat, tot aşa, părinţii lui au un magazin aici, în Mihai Bravu. Îl ştia toată lumea. E ceva la care nu se aştepta nimeni. Băiatul nu era, să ziceţi că merge cu viteză. Era calm", spune Alexandru Carp, prieten cu şoferul.

"Un băiat excepţional de bun, liniştit. Eu n-am auzit decât atât, ce mi-a zis băiatul, că ar fi intrat în depăşire şi a intrat într-un stâlp", a mărturisit Gheorghe Toma, vecinul şoferului.

Pasagerul din dreapta a supravieţuit

Singurul care a supravieţuit este tânărul care stătea lângă şofer. "Pasagerul de pe bancheta din dreapta a fost scos de către o altă persoană care se afla la acel moment în trafic", a declarat Mihaela Florescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

A ajuns la spital, a fost operat şi este internat acum la Terapie Intensivă. "La Unitatea de Primiri Ugenţe am primit un pacient dintr-un accident rutier aflat în stare gravă, prezentând traumatism cranio-facial minor, contuzie toracică şi o fractură deschisă de gambă stângă", spune Andrei Ilinca, director medical al SJU Ploieşti.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Accident cumplit şi în Suceava

De un sfârşit tragic au avut parte azi-noapte şi membrii unui ansamblu folcloric din Rădăuţi. Maşina cu care se întorceau cinci persoane de la un spectacol organizat în Mureş a intrat într-un stâlp dintr-o comună din Suceava. Şoferul şi alte două femei au murit pe loc, iar un alt bărbat - la spital. Singurul pasager care a supravieţuit e internat în stare gravă. Poliţiştii cred că şoferul ar fi adormit la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Moartea necruţătoare a celor doi tineri de 18 şi 19 ani din Ploieşti, carbonizaţi în maşină după ce au izbit un stâlp. Şoferul, "un băiat excepţional"