Antena Meniu Search
x

De ce nu l-au testat poliţiştii cu drugtest pe Vlad Pascu deşi a fost prins cu pastile şi joint în maşină cu câteva ore înainte de tragedia din 2 Mai

Poliţistii au recunoscut că l-au oprit în trafic pe şoferul care a provocat accidentul din 2 Mai cu câteva ore înainte de tragedie când au descoperit pastile şi un joint în masină, însă i-au făcut doar alcooltest, nu şi drugtest şi l-au lăsat să plece de la sediul Poliției din Vama Veche. De ce?

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 17:27

Vezi și

Explicaţia ar fi că poliţiştii din Vama Veche nu au drugtest iar tânărul nu ar fi dat semne că ar fi consumat substanțe interzise, prin urmare nu a fost supus unor teste specifice.

Poliţistul care ştia să foloseasă singurul aparat drugtest din Mangalia este în concediu

La nivelul IPJ Constanţa sunt 15 aparate drugtest, unul este în Mangalia pentru că acolo se află Biroul de Poliţie Rutieră. Potrivit unor surse, Poliţistul de la Biroul Rutier din Mangalia, care putea fi chemat la Vama Veche ca să-l testeze pe Vlad Pascu cu drugtestul, este în concediu medical. Acesta ar fi fost singurul de la Biroul Rutier Mangalia instruit să folosească aparatul. Deci din cele 15 aparate drugtest din Constanţa, unul e alocat la Biroul Rutier de la Mangalia, dar nu putea fi folosit pentru că poliţistul este în medical. 

Vlad Pascu a fost oprit în trafic, apoi eliberat, deşi avea droguri în maşină

Pe acelaşi subiect

Tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de tragedie în noaptea de 19 august. În autoturism au fost găsite droguri: pastile şi joint.  Vlad Pascu a fost testat doar cu etilotestul apoi a plecat în jurul orei 4.30 de la secția de poliție către Vama Veche unde, potrivit poliţiştilor, a consumat alte droguri iar apoi la ora 5:25 a comis tragedia din 2 Mai. 

"La data de 17 august șoferul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său. În seara de 18 august a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri pe raza municipiului Constanța, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduita preventivă. La data de 19 august, în jurul orei 0.40, prin apel 112, un bărbat a sesizat IJP despăre faptul că pe DN 39, din direcția Vama Veche către 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației. Autoturismul a fost dat în atenție și au fost efectuate activități pentru localizarea autoturismului. În jurul orelor 02.40 autoturismul respectiv a fost depistat de o patrulă mixtă circulând pe DN39. A fost legitimat conducătorul auto și cei doi pasageri. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară artizanală de tip joint și o folie de bromazepam, care conținea patru pastile", a declarat Chestorul Constantin Adrian Glugă.

El precizează că tânărul de 19 ani a fost dus la sediul de Poliție din Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. De asemenea, pentru că nu ar fi dat semne că ar fi consumat substanțe interzise, tânărul nu a fost supus unor teste specifice. Chestorul Constantin Adrian Glugă a mai adăugat că după ce a plecat din sediul Poliției Vama Veche, șoferul s-ar fi deplasat într-un loc din Vama Veche, unde ar fi consumat droguri.

"Şoferul a fost condus cu autospeciala de poliţie la sediul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero, fiind prezent în sediul acelui birou de poliţie până la 4.30. Din datele transmise de către poliţiştii care au efectuat verificările la acel moment conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanţe psihoactive. După ce a părăsit sediul de poliţie, şoferul a mers la o locaţie din Vama Veche unde ar fi consumat substanţe interzise. În jurul orei 5.25 a  avut loc accidentul în urma căruia două persoane au decedat şi trei au fost rănite.

Pentru că nu a fost testat cu aparatul drugtest, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofiţer şi a doi agenţi de poliţie pentru a stabili dacă există sau nu există vreo abatere din punct de vedere disciplinar. În cadrul cercetărilor au fost depistate alte nouă persoane la locaţia din Vama Veche, unde şoferul ar fi consumat substanţe interzise şi care sunt cercetate acum. Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite faţă de cele indicate de către aparatul drug-test în urma testării la acel moment", a explicat şeful IPJ Constanţa.

Cine este Vlad Pascu

Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a fost identificat drept autorul accidentului soldat cu moartea a doi tineri şi cu rănirea altor trei. Mama sa are afaceri în domeniul imobiliar. Tatăl băiatului este pasionat de maşini. Fotografiile de pe contul de Instagram al băiatului îl prezintă cu diverse vestimentaţii, despre care lasă să se înţeleagă că sunt de firmă, sau urcat pe o maşină de teren, în parcarea din faţa Palatului Parlamentului. El apare şi cu un tricou pe care scrie "Drugs are my life", în condiţiile în care probele prelevate imediat după accident indicau că era sub influenţa mai multor tipuri de droguri.

Băiatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, prin decizia Judecătoriei Mangalia. Decizia nu este definitivă. El era conducător auto începător şi îşi luase permisul în luna mai a acestui an. Avocata sa, Luminiţa Popescu, a declarat că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere.

Potrivit unei decizii a Tribunalului București, publicată pe portalul instanțelor de judecată, Vlad Pascu a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar și l-au iertat pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri. Tânărul ar fi avut probleme mult mai grave cu stupefiantele. Potrivit unor surse din anchetă, băiatul fura din casă pentru a-și cumpăra droguri. Pentru a-l speria, părinții l-ar fi dat pe mâna ofițerilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate București.

Potrivit acelorași surse, în iunie 2021, Vlad Pascu a ajuns la spital, unde a fost internat cu intoxicație cu canabis și cocaină. Sâmbătă, testele au arătat că înainte să urce la volan și să provoace accidentul mortal, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină. 

Avocat: "Beizadeaua şi-a luat permisul în mai 2023, deci a avut nevoie de fişă medicală"

Avocata Elenina Nicuţ se întreabă pe Facebook cum a reuşit Vlad Pascu să obţină în luna mai permisul de conducere în ciuda istoricului de consum de droguri. 

"Beizadeaua şi-a luat permisul în mai 2023, deci a avut nevoie de fişă medicală. Tot în mai 2023, rupt de drogat, sună la 112 şi reclamă aiureli, vine poliţia, iar taticuţul lui mărturiseşte că odrasla are probleme cu drogurile. Anterior, povestea cu dosarul DIICOT. Tot anterior, povestea cu internarea la dezintoxicare. Mai, frate, psihologul/psihiatrul care i-a semnat fişa aia medicală n-o fi constatat chiar nimic?", a scris Elenina Nicuţ pe contul de Facebook. 

Avocata confirmă şi că maşina condusă de Vlad Pascu în momentul accidentului nu avea RCA. "Deci, da, am verificat şi eu, nu avea RCA. Iar "garcea" l-a oprit de 2 ori, dar nu a băgat de seamă, deşi pentru asta nu avea nevoie de drugtest. Altfel nu-mi explic de ce nu i-a săltat talonul/plăcuţele. P.S. Fără RCA şi fără bunuri pe numele lui, latura civilă e în plop". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » De ce nu l-au testat poliţiştii cu drugtest pe Vlad Pascu deşi a fost prins cu pastile şi joint în maşină cu câteva ore înainte de tragedia din 2 Mai