Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. O fetiţă de doi ani a căzut de la etajul 1, lângă doi turişti străini. "A început să plângă"

Caz şocant în centrul Capitalei! O fetiţă de doi ani a căzut de la etaj, chiar lângă doi turişti străini. Copila s-a urcat pe pervaz în joacă, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. Rania era acasă cu tatăl şi bona. Bărbatul a fost audiat de poliţişti, iar Protecţia Copilului a deschis o anchetă.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 15.04.2024, 19:25

Vezi și

În imagini se vede momentul incredibil în care fetiţa de doi ani cade în gol. Prăbuşirea a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Rania s-a suit pe pervaz în timp ce se juca în casă. Se dezechilibrează şi pică de la fereastra deschisă. Se loveşte de un acoperiş de tablă, aflat la jumătatea distanţei, care îi amortizează căderea. 

Fetiţa de 2 ani a căzut de la etajul 1

"Fetiţa de doi ani a căzut de la o înălţime de mai bine de patru metri, de la această fereastră aflată la primul etaj al clădirii. În cădere, copila s-a izbit de umbrelele deschise iar apoi de o copertină. Se prăbuşeşte aici, în faţa restaurantului, sub ochii îngroziţi ai trecătorilor", arată Cosmina Balint, reporter Observator.

Camerele surprind şi momentele şocante de după incident. Copila a căzut la doar câţiva centimetri de doi trecători aflaţi în Pasajul de pe Calea Victoriei. Îngroziţi, oamenii abia reuşeşc să privească micuţa întinsă pe asflat.

Pe acelaşi subiect

Reacţia celor doi turişti străini

"Căzuse şi păpuşica după. Îşi făceau fotografii aici. Erau doi străini, o fată şi un băiat, şi prima oară s-a auzit o bubuitură şi au fugit spre noi. Şi fata s-a întors şi a început să ţipe: "Its a baby!" Când am venit noi lângă el, a început să plângă", povesteşte un martor.

Îşi pun mâinile în cap şi se mobilizează, în cele din urmă, să îi acorde primul ajutor. Rania supravieţuieşte miraculos. Ajunge în câteva minute la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu o fractură craniană. 

În casă se aflau tatăl şi bona fetei

În casă, mai erau doi fraţi, ambii sub trei ani. Pe micuţi îi supravegheau tatăl copiilor şi o bonă. Mama este în închisoare pentru trafic de droguri. La uşa apartamentului de unde a căzut copila a răspuns un bărbat care pretinde că nu s-a întâmplat nimic: "Nu, doamnă. Greşeală"

Tatăl Raniei va fi audiat de poliţiştii care au deschs dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Vecinii spun că, cel mai probabil, fata a rămas nesupravegheată. "Atât e geamul, e foarte jos. Aşa e clădirea. Trebuie să stai cu ochii pe el, dacă te întorci, imediat se poate întâmpla ceva", spune un vecin.

Fereastra ar trebui să fie situată la 90 de centimetri de podea, tocmai din motive de siguranţă. Protecţia Copilului a deschis acum o anchetă. Accidente similare sunt tot mai des întâlnite. În urmă cu o săptămână, o fetiţă de cinci ani a căzut în gol opt metri. În mod şocant, copila mai căzuse de la aceeaşi fereastră în 2021.

Cel mai cutremurător caz este cel al gemenilor de doi ani din Ploieşti care au căzut de la etajul 10 în timp ce mama lor făcea live pe Facebook. La un an de la tragedie, femeia a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. 

Specialiştii recomandă părinţilor să respecte anumite reguli pentru a-şi proteja copiii. Să monteze limitatoare de deschidere la ferestre, să nu pună mobilă în jurul ferestrelor, să folosească plase de ţânţari care nu se deschid şi să aibă încuietori pentru ferestre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. O fetiţă de doi ani a căzut de la etajul 1, lângă doi turişti străini. "A început să plângă"