Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Şi-a aruncat bebeluşul pe geam, apoi a sărit de la etajul 3, pentru a scăpa de flăcări. Femeia riscă închisoarea şi să rămână fără copil

Gest şocant al unei mame pentru salvarea bebeluşului ei. Femeia a îmbrăcat copilul în mai multe straturi de haine, l-a înfăşurat în plapumă şi l-a aruncat pe geam de la etajul 3, după ce apartamentul lor a fost cuprins de flăcări. Mama, medic rezident, s-a aruncat şi ea în gol, fără ezitate. Bebeluşul este acum în stare gravă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.01.2024, 19:17

Vezi și

Un martor a suprins scene cumplite într-un cartier din Iaşi. Îngrozită de flăcările care înghiţeau casa, femeia, medic rezident, a trecut prin foc, a luat copilul şi, fără să mai stea pe gânduri, a luat o decizie dramatică, dar salvatoare. 

Incendiul din Iaşi: femeia a sărit cu copilul pe geam. Vecinii au intrat la bănuieli

"Surse din anchetă spun că femeia ar fi înfăşurat copilul în mai multe rânduri de haine şi l-ar fi aruncat întâi pe el, iar mai apoi s-a aruncat şi ea într-o încercare disperată de a se salva", transmite Clara Mihociu, reporter Observator. Vecinii au o altă variantă, spun că femeia s-ar fi aruncat cu copilul în braţe. 

  • Vecin: Apartamentele sunt toate semdecomandate...
  • Reporter: Treci dintr-o cameră în alta.
  • Vecin: Da.
  • Reporter: Şi nu a mai avut cum să iasă pe uşă.
  • Vecin: Posibil. La momente din astea e doar reacţia umană. 
Pe acelaşi subiect

Bebeluşul, resuscitat la spital

"Pacientul a prezentat la sosire în UPU stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare", a declarat Ionescu Cătălina, Spitalul de copii Iași. Copilul a fost resuscitat si readus la viaţă. Se află în continuare în stare gravă. Mama lui este conştientă, dar cu mai multe arsuri. În urma căderii a suferit şi o fractură. Focul a făcut scrum locuinţa în doar câteva minute. 

În bloc lucrau mai mulţi muncitori de la gaze. Tot ei sunt şi cei care au sunat la 112 şi au chemat pompierii. "La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării 15 persoane erau autoevacuate, iar 10 persoane au fost evacuate de către pompieri. În urma incendiului au ars bunurile dintr-o încăpere, mobilier divers și diverse produse textile", a declarat George Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iași.

"Fata mi-a zis că a văzut-o pe doamna cu copilul, sărise de la etajul 3, nou-născut era", povesteşte o vecină. "Locuieşte deasupra, dar nu ştiu ce s-a întâmplat. Am văzut fumul şi nu mă lasă să intru să văd ce se întâmplă", spune un bărbat.

Cauza incendiului, necunoscută

Deocamdată nu se ştie de la ce au izbucnit flăcările. Vecinii spun că femeia şi tatăl copilului se certau des, dar bărbatul era la serviciu în momentul incendiului.

"Eu bănuiesc că totul este posibil în ziua de astăzi. El în momentul cand era baut...", dă de înţeles un vecin. "Ea a venit la uşă la mine bătută de soţul ei, eu nu am primit-o în casă că nu ştiam cine este. A venit Poliţia de a vorbit cu ea", spune o femeie.

Pentru decizia drastică de salvare, mama riscă să fie cercetată penal şi chiar să rămână fără copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Şi-a aruncat bebeluşul pe geam, apoi a sărit de la etajul 3, pentru a scăpa de flăcări. Femeia riscă închisoarea şi să rămână fără copil