Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. "Veniţi că l-a izbit trenul". Drumul vieții lui Eric s-a frânt pe calea ferată chiar sub ochii surorii lui. S-a aruncat fără voie direct în fața garniturii

Tragedie cumplită în Iaşi: un băiat de 11 ani a murit lovit de tren în drum spre şcoală, sub ochii surorii lui cu doi ani mai mare. Drama putea fi prevenită dacă în localitate ar fi mai mult de două microbuze şcolare. Copiii pleacă însă pe jos şi se expun zilnic acestor pericole ca să ajungă la timp la ore. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.11.2023, 20:10

Vezi și

Drumul lui Eric în viaţă s-a frânt brusc la doar 11 ani. Băiatul a plecat, ca de multe alte ori, pe jos la şcoală, cu sora lui şi o colegă de clasă. Ca să scurteze drumul copiii au traversat liniile de cale ferată printr un loc nepermis.

Destin frânt la 11 ani

Nașul copilului: Suntem terminaţi. Ce să spun? Noi l-am văzut acolo.

Sora băiatului a fost martor la scenele terifiante.

Pe acelaşi subiect

Daniel Biță, tatăl băiatului: Ne-a sunat fata şi ne-a spus: "veniţi că l-a izbit trenul pe băiat".

Accidentul a avut loc la doar câteva sute de metri de staţia oraşului Podul Ilioaiei. Copiii au încercat să traverseze prin vagonul unui tren marfar care staţiona. Nu au văzut că pe linia următoare vine în vitează trenul de călători Iaşi-Timişoara. Băiatul a sărit direct în faţa garniturii.

Geoege Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iași: Medicul de pe echipajul sosit la evenimentul feroviar a constatat decesul.

În mod normal, copilul ar fi trebuit să meară de acasă, din Scobâlţeni şi până la şcoala din Podu Ilioaiei cu un microbuz şcolar. Un drum de aproape 4 kilomteri. Cum sunt doar două microbuze care transportă 150 de copii zilnic, timpul de aşteptare e uneori foarte mare, iar elevii pleacă pe jos ca să nu întârzie la ore. Explicaţia autorităţilor locale?

Mina Biță, bunica copilului: Le trebuie transport. Este. Dar când vine, când nu vine. Când s-a stricat mașina. Când nu sunt de ajuns mașini.

Ioan Alexa, primar Podu Iloaiei: Nu reuşeşte să acopere în totalitate. Copilul stă 5, 10 minute, nu a venit. Mulţi dintre ei preferă să traverseze calea ferată. Am solicitat un al treilea microbuz, suntem pe listă.

Din păcate bilanţul accidentelor pe calea ferată e sumbru.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Numai de la începutul acestui an şi până în prezent, au avut loc 83 de astfel de accidente feroviare. În aproape jumătate dintre acestea, victimele şi-au pierdut viaţa.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul acestei tragedii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. "Veniţi că l-a izbit trenul". Drumul vieții lui Eric s-a frânt pe calea ferată chiar sub ochii surorii lui. S-a aruncat fără voie direct în fața garniturii