Antena Meniu Search
x

Video ANPC propune ca meniurile din restaurante să conţină toate ingredientele fiecărui preparat

Meniuri lungi cât o zi de post. În curând, vom merge la restaurant mai ceva ca la bibliotecă. Asta pentru că Protecţia Consumatorului propune ca meniurile să conţină absolut toate ingredientele fiecărui preparat, plus valoarea nutritiţională. Un pomelnic de informaţii în plus care va creşte costurile, spun patronii. Clienții au, momentan, păreri împărțite.

de Adrian Obreja

la 12.10.2022, 20:32

Vezi și

Discuţiile relaxate înainte de masă s-ar putea transforma în dileme interminabile pe seama meniului. În scurt timp, clienţilor li se vor lungi urechile de foame până vor reuşi să comande din adevărate catastife.

În meniu, ar trebui să apară absolut toate ingredientele, cantitatea, valoarea nutritivă, aditivii şi alergenii. Pentru cei care trebuie să fie atenţi la tot ce mănâncă, este o veste bună. Patronii se plâng că decizia înseamnă costuri în plus la realizare meniurilor. Pentru o pizza, de exemplu, bătaia de cap va fi uriaşă.

Sorin, patron restaurant: Sper sa nu ajungem la 100 și ceva 200 de file, pentru că atunci ar trebui sa mergem la o tipografie sa scoatem niste cărți.

Protectia consumatorului oferă doar consiliere despre cum ar trebui notate alimentele în noile meniuri

Pe acelaşi subiect

Nici pentru fast-food-uri nu va fi simplu. Lista simplă de pe geam, cu produse și prețuri, s-ar putea extinde pe un perete întreg. Protectia consumatorului oferă doar consiliere despre cum ar trebui notate alimentele în noile meniuri.

Carmen Tudor, director OPC Galați: Nu avem o bază de date. In mod normal, acestea se pot calcula pe baza rețetelor sau pot să facă determinări de laborator, care sunt bineînțeles mai anevoioase și mai scumpe.

Horia Constantinescu, președinte ANPC: Evitaţi consumul de sare, zahăr şi grăsimi. Păi cum, Doamne iartă-mă, am putea evita consumul acestor ingrediente dacă nu ştim în ce produse sunt ele prezente.Cu siguranţă industria nu este mulţumită, dar mă gândesc la cele câteva milioane de consumatori care vor afla, din momentul implementării definitive, ce, cât şi cum mănâncă.

Ordonanța intră în vigoare pe 20 decembrie şi până atunci patronii de restaurante trebuie să se conformeze

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANPC propune ca meniurile din restaurante să conţină toate ingredientele fiecărui preparat