Antena Meniu Search
x

Anunţul ANPC despre un produs din Lidl: este de fapt acid acetic şi apă

Măsura opririi temporare de la comercializare a produsului "Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, comercializat de lanţul de magazine Lidl, dispusă în urmă cu trei luni în urma unui control efectuat de comisarii pentru protecţia consumatorilor, a fost transformată în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea acestuia din circuitul consumului uman, după ce analiza de laborator a confirmat că produsul era de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 15:59

Magazin Lidl
Magazin Lidl - Profimedia Images

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), remis miercuri seara, măsura este valabilă pentru toate magazinele Lidl de pe teritoriul ţării.

"În urma unor verificări desfăşurate de ANPC cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul " Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs. Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare. În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă", se spune în comunicat.

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menţionată, a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului "Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării.

"Am convingerea că, până la urmă, toţi marii operatori economici înţeleg că suntem în aceeaşi tabără. Vrem consumatorii mulţumiţi, la adăpost de orice pericol şi încrezători în produsele şi serviciile puse pe piaţă. Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens", a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Anunţul ANPC despre un produs din Lidl: este de fapt acid acetic şi apă