Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Antrenorul de bob Paul Neagu, acuzat că îşi obliga sportivele să se prostitueze. Radu Mazăre, audiat şi el la DIICOT: "Nu erau genul meu"

Acuzaţii extrem de grave la adresa antrenorului lotului olimpic de bob! Paul Neagu este acuzat că ar fi obligat trei sportive să practice prostituţia pentru a atrage sponsorizări. Clienţii erau în general oameni de afaceri. 

de Cristina Niță

la 09.10.2024 , 18:20

La audieri a ajuns şi patronul unui restaurant libanez de pe litoral,dar şi fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. 

"Nu știu care e implicarea mea, m-au chemat azi dimineață, martor. Nu erau genul meu, erau sportive. Îl cunosc, l-am văzut cu două dintre sportive de două ori, cred, eram cu actuala mea soție, iubita mea atunci. Era antrenorul echipei de bob, l-am sponsorizat de la primărie cândva, l-am ajutat să cumpere un bob", a declarat Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei.

Antrenorul ar fi recrutat trei sportive pe care le-ar fi obligat să se prostitueze

Vezi și

Procurorii spun că timp de 6 ani, între 2013 – 2019 antrenorul a recrutat trei sportive în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției. Le-a adăpostit pe victime în incinta care aparține unui centru sportiv din Constanţa, și apoi le-a transportat în țară și în străinătate (Germania, Monaco și Letonia) pentru practicarea prostituției.

Antrenorul le-a spus sportivelor pe care le-a racolat că dacă vor întreţine relaţii sexuale cu anumiți oameni de afaceri, vor obţine bani şi alte servicii pentru ele sau pentru lot, cât şi influenţă în societate. În acest dosar este anchetat și un libanez cu cetățenie română, patron al unui restaurant din Constanța.

Libanezul a oferit gratuit câteva spații de cazare proprii sportivelor din lotul național de bob și sanie, impunând ulterior cheltuieli fictive de cazare și masă. El a efectuat plăți reprezentând sponsorizări, fiind principalul beneficiar al serviciilor sexuale la care au fost obligate victimele. Potrivit unor surse judiciare, antrenorul nu a fost găsit deocamdată iar cetățeanul libanez se află în prezent la DIICOT București.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Evenimente » Antrenorul de bob Paul Neagu, acuzat că îşi obliga sportivele să se prostitueze. Radu Mazăre, audiat şi el la DIICOT: "Nu erau genul meu"