Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Apa este monitorizată zilnic". Ce măsuri iau autorităţile, după ce o bacterie periculoasă a fost descoperită în Dunăre

Alertă pe Dunăre! O bacterie extrem de periculoasă pentru sănătatea oamenilor a fost descoperită în apele fluviului pe raza judeţului Brăila. Apa potabilă furnizată populaţiei nu ar fi fost contaminată. Totuşi, există riscul îmbolnăvirii pentru cei care beau apă direct din Dunăre sau o folosesc pentru a spăla alimentele sau vesela. 

de Redactia Observator

la 12.01.2023 , 20:24

Alarma s-a dat aseară seară, când rezultatele analizelor au arătat negru pe alb că în apele Dunării există o bacterie periculoasă: Clostridium Perfringens. Inginerii staţiei de tratare au informat rapid reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Prefecturii.

"Probe s-au prelevat în zona staţiei Gropeni şi în amonte pe fluviu în zona Stăncuţa. Valorile au fost crescute în ambele situaţii", a spus directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină. Bacteria este una dintre principalele cauze ale toxiinfecției alimentare. După ingerare, simptomele variază de la dureri abdominale până la diaree.

"Ca măsuri, evitarea consumului de apă brută din fluviul Dunărea, evitarea consumului de alimente în stare crudă, dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută din fluviul Dunărea, iar în cazul apariţiei simptomelor specifice şi dureri abdominale se recomandă prezentarea la medicul de familie", a declarat reprezentantul Instituţiei Prefectului din Brăila, Gabriel Tudose.

Vezi și

Apa, "monitorizată zilnic"

Pe acelaşi subiect

Autorităţile dau asigurări că tratarea apei se va face cu o cantitate mai mare de clor decât în mod obişnuit. Ea ajunge direct aici, în bazinele de filtrare. De aici, trece în cele subterane, unde este tratată şi transformată în apă potabilă. 

"Este monitorizată zilnic. Acesta este compartimentul filtrelor, după care ajunge în bazinele de clorinare, unde este supusă procesului de dezinfecţie. Luăm analize de pe întreg fluxul, începând cu apa brută, până la consumator", a spus Nicoleta Dumitru, inginer CUP Brăila. Există deja şi primii suspecţi care ar putea fi responsabili de poluarea fluviului.

"Am primit o listă de la direcţia sanitar veterinară cu agenţi economici care desfăşoară activităţi de creştere a suinelor şi bovinelor care ar putea polua fluviul Dunărea cu ape uzate, neepurate", a declarat directorul Gărzii de mediu Brăila, Carmen Tudorache. Apa din Dunăre este verificată de specialişti de trei ori pe săptămână. Până acum, nu au fost raportate cazuri de infecţie cu bacteria descoperită în fluviu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » "Apa este monitorizată zilnic". Ce măsuri iau autorităţile, după ce o bacterie periculoasă a fost descoperită în Dunăre