Antena Meniu Search
x

Apa minerală, la control! Zeci de mii de litri de apă îmbuteliată au fost retraşi de pe rafturile magazinelor

Peste 40.000 de mii de litri de apă minerală şi apă de izvor de pe rafturile magazinelor au fost retraşi de la vânzare, în urma unor controale realizate la nivel naţional de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Peste 40.000 de mii de litri de apă minerală şi apă de izvor de pe rafturile magazinelor au fost retraşi de la vânzare, în urma unor controale realizate la nivel naţional de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat, între 12.06 - 23.06.2017, respectarea prevederilor legale referitoare la modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a apelor minerale naturale şi a apelor de izvor.

A fost verificată o cantitate de circa 2.981.122 litri apă minerală naturală şi apă de izvor, constatându-se că 170.228 litri ( 5,7 %) din cantitatea controlată nu respectau prevederile legale în vigoare privind protecţia consumatorilor.

În urma controalelor, inspectorii au decis oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a unei cantităţi de cca. 40.931 litri de apă minerală naturală şi apă de izvor îmbuteliată în valoare de 81.477 lei care prezenta data durabilităţii minimale depăşită, era depozitată în condiţii improprii (temperatura peste cea impusă de producători şi sub acţiunea directă a razelor solare);

Totodată, a fost oprită temporar de la comercializare a 413.315 litri apă minerală naturală şi apă de izvor în valoare de 173.666 lei până la remedierea neconformităţilor constatate.

S-au aplicat un număr de 418 sancţiuni contravenţionale constând în 181 avertismente şi 237 amenzi însumând 606.100 lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

Acţiunea, care face parte din Planul Naţional Unic de Control Integrat pentru România, s-a desfăşurat în 41 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, fiind controlaţi  783 operatori economici (63 distribuitori, 21 producători, 634 magazine şi 65 staţii de distribuţie carburanţi) constatându-se abateri la  397 dintre aceştia ( 50,7%);

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Apa minerală, la control! Zeci de mii de litri de apă îmbuteliată au fost retraşi de pe rafturile magazinelor