Antena Meniu Search
x

Video Arena Națională, în flăcări la eternul derby Steaua - Dinamo. Zeci de torțe au zburat spre tribuna gazdelor, dar și spre jucătorii dinamoviști

Eternul derby Steaua - Dinamo a fost plin de incidente şi de această dată. Peluza în care au stat fanii stelişti a fost incendiată, iar o parte dintre suporteri s-au îmbrâncit cu Jandarmeria chiar înainte de intrarea pe stadion. Zece suporteri s-au ales cu dosare penale, ba chiar unii dintre ei au fost reţinuţi în urma conflictelor din stradă. 

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 07:40

Vezi și

Arena Națională a fost învăluită de fum în debutul reprizei secunde după ce peluza roş-albastră s-a transformat într-o mare de flăcări. Suporterii steliști nu s-au rezumat doar la aprinderea materialelor pirotehnice, ci au și incendiat scaunele. Zeci de torțe au zburat spre tribuna gazdelor, dar și spre jucătorii dinamoviști. Partida a fost întreruptă timp de opt minute.

Fanii s-a îmbrâncit jandarmii

Meciul suporterilor s-a disputat însă înainte de fluierul de start. Mii de steliști au luat-o la pas spre Arena Națională, au aprins torțe și fumigene și au scandat neîncetat. Spiritele s-au încins și mai tare în zona stadionului când un grup de fani s-a îmbrâncit jandarmii, iar aceștia din urmă au fost nevoiți să apeleze la forță pentru a dispersa mulțimea.

Iacob Alexandru - purtător de cuvânt Jandarmeria București: Pe timpul accesului în complexul sportiv al suporterilor oaspeți, au fost exercitate presiuni asupra dispozitivului de jandarmi, motiv pentru care a fost nevoie de folosirea graduală a forței și a mijloacelor din dotare.

Pe acelaşi subiect

Suporteri încătușați și duși la secție, înainte de meci

Unii suporteri au ratat meciul după ce au fost încătușați de forțele de ordine și condusi la secție, în urma conflictelor din stradă. Tot în zona stadionului, jandarmii au depistat si două geamantane abandonate, burdușite cu materiale pirotehnice. 

Iacob Alexandru - purtător de cuvânt Jandarmeria București: În jurul orei 19:30, pe aleea de acces din Bulevardul Basarabia, pe timpul afluirii suporterilor oaspeți, jandarmii au identificat două bagaje abandonate. În interiorul acestora au fost găsite 50 de materiale pirotehnice de tip torță și 2 petarde. În acest sens, materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și predării către organele abilitate. 

Zece persoane s-au ales cu dosare penale pentru că au fost prinse cu materiale explozive, droguri sau arme albe. Alţi 23 de suporteri au fost amendaţi în urma conflictelor din stradă. 

Un derby plin de incidente a fost și în urma cu o lună, la meciul de pe stadionul Ghencea. Atunci, 17 persoane s-au ales cu  amenzi usturătoare și cu interzis pe stadion timp de cel puțin 6 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Arena Națională, în flăcări la eternul derby Steaua - Dinamo. Zeci de torțe au zburat spre tribuna gazdelor, dar și spre jucătorii dinamoviști