Antena Meniu Search
x

Armata Română face primul exercițiu cu trageri reale folosind sistemul de rachete sol-aer Patriot, la Capu Midia

Armata Română va efectua la Capu Midia primul exercițiu cu trageri de luptă folosind sistemul de rachete sol-aer Patriot, intrat în dotare în 2020.

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 16:36

Regimentul 74 Patriot "Mihai Bravu" deplasează personal şi tehnică în Poligonul de trageri sol-aer Capu Midia, pentru participarea la un exerciţiu planificat cu un an înainte, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de MApN, este vorba de primul exerciţiu tactic cu trupe şi trageri reale F.A. PATRIOT SPARK 23.11.

"Acest exerciţiu se desfăşoară în perioada 02-17 noiembrie, având ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer Patriot intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale", precizează sursa citată.

Personalul şi tehnica Regimentului 74 vor fi deplasate la Capu Midia începând cu 3 noiembrie. "Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Aeriene", se mai arată în comunicatul MApN. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Armata Română face primul exercițiu cu trageri reale folosind sistemul de rachete sol-aer Patriot, la Capu Midia