Antena Meniu Search
x

Asistentă cleptomană în Galați. Fura de la pacienți și colegi tot ce prindea: bani, carduri și vouchere de vacanță

O asistentă medicală din Galați a fost reținută de polițiști pentru că în perioada 2019-2023 a furat de la colegi, dar și de la pacienți, bani, carduri bancare și vouchere de vacanță.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 14:14

Asistentă cleptomană în Galați. Fura de la pacienți și colegi tot ce prindea: bani, carduri și vouchere de vacanță
Asistentă cleptomană în Galați. Fura de la pacienți și colegi tot ce prindea: bani, carduri și vouchere de vacanță - Shutterstock

"La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Combaterea Infracționalității Informatice au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la adresa un femei, de 49 de ani, din municipiul Galați, asistentă medicală la o unitate spitalicească din aceeași localitate, bănuită de săvârșirea infracțiunilor de furt, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. La adresa de domiciliu a femeii au fost descoperite și ridicate probe care au legătură directă cu cauzele penale în care sunt efectuate cercetări pentru infracțiunile menționate", anunță IPJ Galați.

Polițiștii arată că, în perioada 2019 – 2023, la intervale diferite de timp, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar și de la pacienți, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță.

Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele și, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase online, dar și la comercianți fizici din municipiul Galați.

Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei

"Față de femeie a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul unității de parchet menționate, în vederea probării întregii activități infracționale a persoanei", se arată în finalul comunicatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Asistentă cleptomană în Galați. Fura de la pacienți și colegi tot ce prindea: bani, carduri și vouchere de vacanță