Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Asta e o nimica toată". Părinţii copilului pe care medicul din Maramureş a refuzat să îl consulte, decişi să facă plângere la Colegiul Medicilor

Caz revoltător în Maramureș. Un medic, fost senator, este acuzat de părinții unui băiețel de doar cinci ani că a refuzat să-l consulte, după ce micuțul a căzut cu faţa pe un grătar încins. Băiatul a ajuns la Centrul de Permanență, iar singurul ajutor pe care l-a primit a fost din partea unei asistente. Disperați și furioși, părinții copilului caută acum să-şi facă dreptate la Colegiul Medicilor, hotărâți să nu lase acest incident să treacă nepedepsit. 

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 08:37

"A zis că pentru treaba aceasta am venit, că-i caca maca. Păi aşa se vorbește?", spun revoltaţi părinţii.

Sunt cuvintele care i-au făcut pe părinţii copilului de doar cinci ani să ia foc. La începutul săptămânii, fiul lor s-a împiedicat de bicicleta din curte și a căzut cu fața pe grătarul încins. Speriați, aceștia au mers la Centrul de Permanență din Baia Sprie. Aici, până să vină medicul de gardă, micuţul a fost îngrijit de o asistentă, care i-a aplicat un antiseptic ca să îi aline durerea.

Indiferent la suferinţa unui copil 

Vezi și

"Nu trebuia să-l aduceţi. Asta e o nimica toată ce are băiatul. Foarte recalcitrant, foarte indiferent, niciun pic de afecţiune faţă de copil. E ceva ieşit din comun. De ce l-aţi adus? Eu sunt aici pus pentru urgenţe. Am zis: "staţi puţin, dar asta nu e o urgenţă? Din moment ce venim la dumneavoastră", a povestit mama copilului.

Pe acelaşi subiect

Medicul, fost senator, care era de gardă recunoaşte că a folosit expresia pentru care este acuzat, însă se apără şi spune că a făcut-o doar pentru a-i linişti pe părinţii micuţului. 

"Am venit eu şi m-am uitat la el şi am zis: „Lasă, nu vă îngrijoraţi! E un caca maca!“ 

La caca maca s-au agitat şi... Ce? Caca maca! Staţi puţin! Am vrut să vă zic că nu-i ceva serios", a declarat Liviu Titus Pașca, medicul acuzat.

Vor să îşi facă dreptate la Colegiul Medicilor 

"Deci copilul era bine. În momentul în care eu i-am aplicat rivanolul, copilul i-a spus mămicii: „nu mă mai doare“. Deci starea copilului era bună. Domnul doctor le-a spus pentru a-i linişti că nu este o urgenţă foarte mare, este un caca maca, dar pentru a-i linişti pe ei", a declarat Lucia Țuțuraș, asistenta care l-a tratat pe cel mic. 

Părinții copilașului au postat imaginile pe rețele de socializare, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Între timp aceştia sunt hotărâţi să-şi facă dreptate la Colegiul Medicilor din Maramureș. Centrul de Permanență se află în subordinea primăriei Baia Sprie, dar medicii sunt delegați de către Direcția de Sănătate Publica Maramureș, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul doctorului implicat în scandal.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » "Asta e o nimica toată". Părinţii copilului pe care medicul din Maramureş a refuzat să îl consulte, decişi să facă plângere la Colegiul Medicilor