Antena Meniu Search
x

Atac armat cu victime, simulat de SRI. În drum spre exercițiu, o maşină de intervenție a fost lovită de un bolid, doi poliţişti au ajuns la spital

Un exerciţiu antiterorist de amploare are loc astăzi în mai multe puncte din Bucureşti, dar şi în judeţele Giurgiu şi Braşov. Militarii folosesc muniţie de manevră şi materiale pirotehnice într-un scenariu care presupune simularea unui atac armat cu victime. Au fost evident şi incidente, o maşină care mergea spre exerciţiu a fost implicată într-un accident şi poliţiştii au ajuns la spital.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 08.11.2022, 13:54

Vezi și

Un exerciţiu antitero spectaculos a avut loc astăzi în Bucureşti şi câteva judeţe din apropiere. Nu au lipsit însă incidentele. Un echipaj de poliţie a ajuns la spital după ce maşina de intervenţie în care se afla a fost lovită de un bolid în Capitală.

Rugămintea forțelor de ordine pentru cetățeni este a de respecta indicațiile echipelor de securitate. Cei de la SRI care coordonează acest exercițiu antitero nu au dat foarte multe detalii tocmai pentru a păstra realismul. Ce știm este că în această simulare vorbim de atacatori singuratici, care acționează la întâmplare în zone aglomerate. Exercițiul a început la primele ore ale zilei și continuă și la prânz. Participă un număr foarte mare de forțe de ordine, polițiști, luptători ai forțelor speciale si cei de la brigada antitero. Un echipaj de poliție care a fost trimis dimineață spre parcare unui centru comercial din Capitală pentru a participa la exercițiu a fost implicat într-un accident. Doi polițiști au fost duși la spital cu răni ușoare. 

Reacţia SRI la exerciţiul antitero

"Este vorba despre un exercițiu antiterorist organizat de SRI anual împreună cu instituțiile din SNPCT. Se derulează dinamic în mai multe puncte din țară. Pentru a fi veridic și cât mai util pentru participanți, nu putem dezvălui exact locurile în care vor există incidente. În scenariile pe care le am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa și nu numai.

Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acționează la întâmplare în zone foarte aglomerate și care ulterior se retrag de la locul faptei. Obiectivul principal al exercițiului este verificarea modului în care instituțiile cooperează și comunică între ele într-o situație cu multe necunoscute." a declarat SRI opentru Observator

"Marţi, 8 noiembrie, are loc un exerciţiu antiterorist în mai multe puncte din Bucureşti, judeţul Giurgiu şi judeţul Braşov. Exerciţiul presupune inclusiv utilizarea de muniţie de manevră şi de mijloace pirotehnice. Cetăţenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugaţi să urmeze indicaţiile echipelor de securitate a exerciţiului", a anunţat SRI marți dimineață pe pagina sa de Facebook. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Atac armat cu victime, simulat de SRI. În drum spre exercițiu, o maşină de intervenție a fost lovită de un bolid, doi poliţişti au ajuns la spital