Antena Meniu Search
x

Video Atac cu grenadă şi cocktail Molotov, în curtea unei familii din Sinteşti. Proprietarul casei ar avea o datorie, în urma afacerilor cu fier vechi

La o zi după ce a găsit o grenadă artizanală legată de poartă, o familie din Sinteşti s-a trezit azi dimineaţă cu un cocktail Molotov aruncat în curte. Mascaţii au intervenit imediat pentru a păzi locuinţa aflată de două zile sub asediu. Surse Observator susţin că atacatorul ar avea de recuperat bani de la proprietarul casei, în urma unor afaceri cu fier vechi.   

de Redactia Observator

la 07.01.2023, 19:22

Vezi și

După numai 24 de ore de când întreaga localitatea a fost în alertă din cauza grenadei legate de o poartă, trupele speciale au fost nevoite să intervină din nou. Proprietarul casei vizate de dispozitivul exploziv artizanal a sunat iar la poliție, după ce în curte a fost aruncat un recipient cu o substanţă inflamabilă, cel mai probabil diluant. Cocktailul molotov a explodat sub una dintre ferestre, iar zgomotul puternic i-a trezit pe membrii familiei.

"La 7:30 a bubuit acolo. A luat foc pe lângă casă. Cred că au vrut să o arunce în geam, n-a nimerit geamul și a căzut și a luat foc. M-am speriat...", a spus socrul proprietarului. Apelul la 112 i-a adus pentru a doua oară în ultimele 24 de ore pe anchetatori aici, în Sintești. La fața locului sunt și polițiștii de la Acțiuni Speciale, care se asigură că lucrurile nu vor degenera. Incidentele din ultimele două zile au îngrijorat locuitorii şi autorităţile. 

"Este ceva nou, nu am mai auzit de așa ceva până acum. Sunt pașnici... Se ocupă cu neferoase și cu fier, ca marea majoritate din zonă.", a spus primarul din Vidra, Tudor Marian. Potrivit unor surse Observator, afacerile cu fier vechi pe care capul familiei le făcea prin țară i-au adus și dușmani, după ce acesta nu și-ar fi onorat anumite promisiuni. Unul dintre parteneri ar fi fost păgubit iar acesta s-ar afla, acum, în vizorul anchetatorilor. Asta deși a încercat, pe cât posibil, să se ferească de camerele video instalate în curte.

Odată ce va fi prins, autorul faptelor va fi cercetat pentru tentativă de omor

Până când situația se liniștește, o parte dintre membrii familiei vizate de atacuri vor locui la rude, pentru a nu fi în pericol. Cele două incidente au declanșat o anchetă în toată regula. Oamenii legii vor să afle cine este cel care a pus cele două dispozitive, de unde le-a procurat, dar și care este motivul.

"Polițiștii efectuează activități specifice pentru stabilirea existenței unei eventuale legături între cele două cazuri", a declarat reprezentanta Poliţiei din Ilfov, Anne Ciolcă. Autorul faptelor va fi cercetat pentru tentativă la omor, odată ce va fi prins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Atac cu grenadă şi cocktail Molotov, în curtea unei familii din Sinteşti. Proprietarul casei ar avea o datorie, în urma afacerilor cu fier vechi